Μεικτά πρόσημα στην Ασία με το βλέμμα στη Fed – Ανακάμπτει το πετρέλαιο

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς το θετικό κλίμα στη Wall, αντισταθμίστηκε από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Apple. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στα αποτελέσματα της συνεδρίασης της Fed.

H Apple ανακοίνωσε αύξηση κερδών και εσόδων για το β΄ τρίμηνο του έτους, ωστόσο ο τεχνολογικός κολοσσός δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις των αναλυτών για τις πωλήσεις

του iPhone. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 11,03 το τελευταίο τρίμηνο ή 2,10 δολ. ανά μετοχή από 10,5 δισ. δολ. ή 1,90 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις του τεχνολογικού κολοσσού για το τρίμηνο έως την 1η Απριλίου ανήλθαν σε 52,9 δισ. δολ. από 50,5 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 2,02 δολ. με πωλήσεις 53,1 δισ. δολ.

Στα ταμπλό, ο ASX στην Αυστραλία έκλεισε με πτώση 0,98%, καθώς υποχώρησαν οι μετοχές του κλάδου των τραπεζών και των πρώτων υλών.

Στην ηπειρωτική Κϊνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,28%, ενώ ο Shenzhen Composite έχασε 0,25%.

Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex έκλεισε με άνοδο 0,14%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Straits Times είχε άνοδο 0,73%.

Οι αγορές σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας. Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας θα παραμείνει κλειστό για όλη την εβδομάδα λόγω της αργίας Golden Week.

Η Fed αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της μετά την διήμερη συνεδρίαση που ξεκίνησε την Τρίτη, αν και στείλει σήμα πως οι συνθήκες βρίσκονται σε τροχιά για να υποστηρίξουν μια αύξηση τον Ιούνιο. Οι πιθανότητες που δίνουν οι αναλυτές για αύξηση επιτοκίων σε αυτή την συνεδρίαση διαμορφώνονται στο μόλις 4,8%, σύμφωνα με τον δείκτη FedWatch της CME Group.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αργό ανακάμπτει από τις χθεσινές απώλειες της τάξης του 2,4% και διαπραγματεύεται στα 48,09 δολάρια το βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα