Οι «αστερίσκοι» στην προσφορά Γκριμάντι για την HSW

Του Μηνά Τσαμόπουλου

To ακτοπλοϊκό θρίλερ για το μέλλον της Hellenic Seaways κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι προσφορές των ενδιαφερόμενων για την απόκτηση του 40% της εταιρείας, το οποίο κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς, εξετάστηκαν από τον οικονομικό σύμβουλό της που είναι η Lazard αλλά δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

προβάδισμα έχει ο Όμιλος Γκριμάλντι, ο οποίος μέσω των Μινωικών Γραμμών κατέχει το 48,53% της HSW. H ιταλική πλευρά έχει καταθέσει την καλύτερη πρόταση η οποία όμως δεν ικανοποιεί την Τράπεζα. Σύμφωνα πάντοτε με τους ίδιους κύκλους ο Εμάνουελ Γκριμάλντι φέρεται να έχει θέσει όρους στην προσφορά του όπως για παράδειγμα να αφαιρούνται από το τίμημα ενδεχόμενες αποζημιώσεις που προκύψουν από τη λειτουργία της εταιρείας μέχρι να περάσει στα χέρια του.

Οι... αστερίσκοι που υπάρχουν στην πρόταση λειτούργησαν αποτρεπτικά. Ο διαγωνισμός επισήμως δεν έχει κριθεί άγονος.

Τις εξελίξεις ορίζει η Τράπεζα Πειραιώς αφού δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στη λήψη απόφασης. Έχει τη δυνατότητα είτε να ξεκινήσει νέα διαδικασία μέσω της Lazard ή να ζητήσει την κατάθεση βελτιωμένων προσφορών τόσο από τις Μινωικές όσο και από το επενδυτικό fund στο οποίο συμμετέχει ο ακτοπλόος Μάριος Ηλιόπουλος.

Στελέχη της ακτοπλοϊκής αγοράς εκτιμούν ότι εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου είναι πολύ πιθανόν να μετατεθούν οι όποιες εξελίξεις μετά τον Σεπτέμβριο.

«Έχουμε κάνει την προσφορά μας και δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο. Δεν έχουμε άλλη πληροφόρηση. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για τη λήψη απόφασης από την πλευρά της τράπεζας» δήλωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ο Πωλ Κυπριανού, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Ομίλου Grimaldi που βρέθηκε στην Ελλάδα για να παραστεί στη συνάντηση των 22 Propeller Clubs της Ιταλίας με το Propeller Club Πειραιά με θέμα την ελληνο-ιταλική συνεργασία στη ναυτιλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα