Μεικτά πρόσημα στην Ασία - «Βουτιά» 16,5% για την Nintendo

Κοντά σε υψηλά τριών μηνών κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, χάρη στην άνοδο των μετοχών τηλεπικοινωνιών που αντιστάθμισαν τις απώλειες στις μετοχές πρώτων υλών, ωστόσο, στη συνέχεια έχασαν το θετικό μομέντουμ και έκλεισαν με μεικτά πρόσημα.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότιο Κορέα, ενώ ανοδικά κινήθηκε το Χονγκ Κονγκ,

οδεύοντας μάλιστα προς bull market μετά την μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή άνοδο του γιουάν εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα. Μικρά κέρδη και για την Αυστραλία.

Το δολάριο ενισχύθηκε κοντά σε υψηλά έξι εβδομάδων, η τουρκική λίνα ανέκαμψε από τα παρ' ολίγον ιστορικά χαμηλά όπου βρέθηκε, το πετρέλαιο παρέμεινε κοντά σε χαμηλά δύο μηνών ενώ πτωτικά κινήθηκαν ο χαλκός και το νικέλιο.

Στις μετοχές, η αυστραλιανή BHP Billiton μια από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές παγκοσμίως, υποχώρησε 3% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ' τριμήνου τα οποία απογοήτευσαν τους αναλυτές.

Η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος το δ' τρίμηνο διαμορφώθηκε σε 55.626 τόνους, μειωμένη κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η παραγωγή χαλκού υποχώρησε κατά 5%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι υπόλοιπες μεταλλευτικές, με την Rio Tinto να καταγράφει πτώση 2% και την Fortescue να υποχωρεί 1%.

Η μετοχή της Nintendo κατέγραψε «βουτιά» 16,5% βάζοντας τέλος στο εντυπωσιακό ανοδικό σερί που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου, μετά το λανσάρισμα του Pokemon Go.

Το ιαπωνικό γεν διαμορφώθηκε στα 105,93 έναντι του δολαρίου και το αυστραλιανό δολάριο στο 0,7502.

Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν, με την τιμή του Brent να καταγράφει άνοδο 0,3% στα 46,8 δολάρια, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύεται κατά 0,31% στα 44,79 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα