Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Νέα πτώση για την Toshiba

Μεικτά πρόσημα κυριάρχησαν στις ασιατικές αγορές την Πέμπτη παρά το νέο υψηλό ρεκόρ στο οποίο βρέθηκε η Wall Street για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, στον απόηχο της ομιλίας της Γέλεν για την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Η επικεφαλής της Fed άφησε να εννοηθεί ότι μια αύξηση των επιτοκίων είναι πιθανή ακόμα και κατά την επόμενη συνεδρίαση, τον Μάρτιο.

Στο Τόκιο ο Nikkei έκλεισε πτωτικά με την μετοχή της Toshiba να «βαραίνει» τον δείκτη, έχοντας καταγράψει

πτώση 3,34%, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες (8%).

Σύμφωνα με το Reuters, η Toshiba μπορεί να καθυστερήσει την πώληση της μονάδας μικροτσίπ λόγω της απομείωσης δισεκατομμυρίων που «έγραψε» το τελευταίο τρίμηνο. Επίσης η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα.

Ήπια πτώση και για τον δείκτη Kospi στη Νότιο Κορέα. Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Αυστραλία.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε στις 100,93 μονάδες. Το γεν ενισχύθηκε έναντι του αμερικανικού νομίσματος στα 113,98, οδηγώντας χαμηλότερα τις ιαπωνικές εξαγωγικές μετοχές. Ενδεικτικά, η Toyota υποχώρησε κατά 0,52%, η Nissan κατά 0,31%, η Honda κατά 0,61% και η Sony κατά 1%.
Το ευρώ κινήθηκε στο $1,0607 ενώ το αυστραλιανό δολάριο στο $0,7698.

Keywords
Τυχαία Θέματα