Μεικτά πρόσημα στην Ασία - Ανακάμπτει ο Nikkei

Μεικτή εικόνα σήμερα στις ασιατικές αγορές καθώς οι περισσότερες εξ αυτών επιστρέφουν στα κέρδη μετά τη χθεσινή πτώση εξαιτίας των κλυδωνισμών στην Τουρκία.

Στα ταμπλό, με άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο στο Τόκιο, βοηθούμενο από την άμβλυνση των ανησυχιών των επενδυτών που συνδέονταν με την πτώση της τουρκικής λίρας.

Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 498,65 μονάδες (+2,28%) και έκλεισε στις 22.356,08 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix κέρδισε 27,45 μονάδες (+1,63%) και έκλεισε στις 1.710,95 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κινείται ανοδικά 0,47%.

Στην

Αυστραλία, άνοδο 0,76% κατέγραψε ο S&P/ ASX 200.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,86%.

Στην ηπειρωτική Κίνα τα στοιχεία για την οικονομία δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τους επενδυτές, με αποτέλεσμα ο Shanghai Composite να υποχωρήσει κατά 0,18% και ο CSI κατά 0,74%. Οριακά μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών αποδείχθηκε η ετήσια άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της κυβέρνησης, την ίδια στιγμή που ούτε οι λιανικές πωλήσεις κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε κατά +6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ετήσια άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής κατά +6,3%.

Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +8,8%, έναντι +9% τον Ιούνιο του 2018 και έναντι προβλέψεων στο +9,1%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μία κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ, καθώς και οι πρόσφατες πολιτικές σύσφιγξης θα επηρεάσουν τις προοπτικές της οικονομίας της Κίνας και θα προκαλέσουν σημαντική επιβράδυνση.

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική λίρα ανέκαμψε τη Δευτέρα από το ιστορικό χαμηλό των 7,24 λιρών έναντι του δολαρίου μετά τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να παράσχει ρευστότητα, ωστόσο παρέμεινε υπό την πίεση των ρευστοποιήσεων, με την πτώση της να προκαλεί περαιτέρω νευρικότητα στις παγκόσμιες αγορές. Το νόμισμα έχει υποχωρήσει γύρω στο 45% έναντι του δολαρίου φέτος

Keywords
Τυχαία Θέματα