Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ασιατικές χρηματαγορές μετά τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ, τα οποία ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, αλλά και τις αναφορές ότι σημειώνεται πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές της Ασίας, πλην Ιαπωνίας, σημείωνε νωρίτερα οριακά κέρδη στις 540,10 μονάδες.

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Ο βασικός δείκτης Nikkei

υποχώρησε κατά 0,23% με απώλειες 50,82 μονάδων, για να κλείσει στις 21.756,68 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε με πτώση 0,48% και απώλειες 7,84 μονάδων στις 1.617,94 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι δείκτες έχασαν τα κέρδη που είχαν νωρίτερα με αποτέλεσμα ο Shanghai composite να χάνει περί το 0,3%, ο Shenzhen component 0,14% και ο Shenzhen composite 0,8%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,34%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύεται οριακά κατά 0,04%.

Η Korean Air Lines ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρόεδρός της, Cho Yang-ho, έφυγε από τη ζωή, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αποπομπή του από το ΔΣ της αεροπορικής. Ο αερομεταφορέας, τα τελευταία χρόνια, έχει πληγεί από σειρά σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται μέλη της ιδρυτικής οικογένειας. Η υπόθεση κατέληξε σε κατηγορίες κατά του Cho σχετικά με κατηγορίες υπεξαίρεσης και παραβίασης της εταιρικής πίστης. Ο Cho είχε αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του.

Η μετοχή της εταιρείας όπως και της Hanjin Transportatio, όπου ο Cho ήταν επίσης πρόεδρος, έκαναν άλμα άνω του 2% και 14% αντίστοιχα, ενώ η Hanjin KAL, η μητρική εταιρεία της Hanjin Group στην οποία προέδρευε ο Cho, σημείωσε άνοδο άνω του 19%.

Στην Αυστραλία τέλος, ο ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,55% καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι ενισχύθηκαν στο ταμπλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα