Με βαριά καρδιά θα υποδεχθεί η Φρανκφούρτη όσους έλθουν από το Λονδίνο λόγω brexit

Στην προσπάθεια της Ευρώπης να προσελκύσει οικονομικές θέσεις εργασίας από το Λονδίνο μετά το Brexit, η Φρανκφούρτη οδηγεί την κούρσα - τουλάχιστον εννέα τράπεζες έχουν πει ότι θα μεταφέρουν έδρα και θέσεις εκεί. Αυτό θα μπορούσε τελικά να σημαίνει 10.000 νέες θέσεις εργασίας και πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στα νέα φορολογικά

έσοδα για το γερμανικό χρηματοοικονομικό κεφάλαιο, τα οποία με τη σειρά τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν μια οικονομική και πολιτιστική αναγέννηση. Κι όμως, ο Micha Hintz μισεί την ιδέα.

"Το Brexit θα είναι πολύ κακό για τους ανθρώπους με κανονικό εισόδημα", λέει ο Hintz, ιδιοκτήτης του 37χρονου, ιστορικού βιβλιοπωλείου Karl Marx, που απηχεί τοπικούς ακτιβιστές οι οποίοι επιδιώκουν να προστατεύσουν αυτό που λένε ότι είναι η Φρανκφούρτη: μια άνετη πόλη με ελάχιστη ανάγκη για μετρητά και αυτό το υπερβολικό που οι λεγεώνες των πλούσιων νεοφερμένων θα μπορούσε να φέρει. "Μπορεί να είναι καλό για τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της πόλης", λέει ο Hintz, 61 ετών σήμερα, πίσω από την εντυπωσιακά μαρξιστική γενειάδα του. "Αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι η προσιτή στέγαση. Και ο τοπικός πληθυσμός δεν έχει φωνή σε αυτό για να ακουστεί".

Εάν οι μόνιμοι, παλαιοί κάτοικοι της Φρανκφούρτης είναι άσχημα προδιατεθειμένοι απέναντι σε ένα κύμα νεοαφιχθέντων λόγω του Brexit, ακόμα και οι τραπεζίτες δεν είναι υπερβολικά ενθουσιασμένοι με την ιδέα. Η πόλη των 700.000 κατοίκων μπορεί να περιγραφεί με χαρακτηριστικό τρόπο ως μια περιοχή που προκαλεί υπνηλία, τουλάχιστον σε σύγκριση με το Λονδίνο, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στον πλανήτη από πολιτιστικής απόψεως, με πληθυσμό 8,8 εκατομμύρια κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα