Με τι... τυρί μοιάζει ο κάθε υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία

Έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο να καταγράψει την άποψή του για τους πέντε βασικούς υποψηφίους των γαλλικών εκλογών, επέλεξε το περιοδικό «The Local» στη διαδικτυακή του έκδοση.

Αποφάσισε να παρομοιάσει κάθε έναν εξ αυτών με κάποιο είδος... τυριού, με δεδομένο φυσικά ότι η Γαλλία είναι φημισμένη για τα τυριά της, ενώ παράγει 350 είδη τυριών και αυτό την κάνει δύσκολη στη διακυβέρνηση, όπως είχε πει και ο Σαρλ Ντε Γκωλ.

Ας δούμε, όμως, τις επιλογές των συντακτών του «The Local»

Μαρίν Λεπέν = La vache qui rit

Αν

και κανείς δεν υπονοεί ότι η κυρία Λεπέν είναι μία... «αγελάδα που γελά» (αυτό σημαίνει ο «τίτλος» του συγκεκριμένου τυριού), αλλά είναι ένα είδος τυριού που λίγοι Γάλλοι παραδέχονται δημοσίως ότι τους αρέσει. Μπορεί το ίδιο να ισχύει και για την κυρία Λεπέν.

Φρανσουά Φιγιόν = Emmental

Η επιλογή έχει να κάνει με τις... τρύπες που αναγκάστηκε να κλείσει ο κ. Φιγιόν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, λόγω του ενός μετά το άλλο των σκανδάλων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Εμανουέλ Μακρόν = Brie de Meaux

Όλα υποδεικνύουν ότι ο κ. Μακρόν μοιάζει πολύ με αυτό το είδος τυριού. Ελαφρά πέτσα και μαλακό εσωτερικό, πιθανώς πολύ μαλακό για τη γαλλική προεκλογική περίοδο. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι οι Γάλλοι το λατρεύουν, άραγε ισχύει το ίδιο για τον κ. Μακρόν;

Μπενουά Αμόν = Camembert

«Όπως ακριβώς συμβαίνει με το Καμαμπέρ έτσι και με τον Μπενουά Αμόν δεν ξέρεις τι να περιμένεις μέχρι να ανοίξεις το κουτί», εκτιμούν οι συντάκτες του περιοδικού. Αυτό ακριβώς συνέβη και στους Σοσιαλιστές, άλλον περίμεναν ότι θα είναι ο υποψήφιος αλλά ξαφνικά από το... κουτί ξεπήδησε κ. Αμόν.

Ζαν Λυκ Μελανσόν = Fondue

Είναι έτοιμος να σε... κάψει με τις απόψεις του και δεν αρνείται ότι είναι αριστερός, για κάποιος ακραίος αριστερός. Το πρόβλημα είναι ότι το Φοντί είναι... χειμερινό τυρί και τώρα έχουμε άνοιξη...

Σοφ. Ζαφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα