Με συγκίνηση και χειροκροτήματα αποχαιρέτησε το CDU η Μέρκελ

Παρά την εγκατάλειψη του ρόλου της ως επικεφαλής του CDU, η Μέρκελ δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι σκοπεύει να παραμείνει ως καγκελάριος μέχρι να λήξει η θητεία της το 2021.

«Δεν χρειάζομαι μια ηγετική θέση που να συνδέεται με το κόμμα μου - και είμαι ακόμα καγκελάριος», δήλωσε η Μέρκελ.

Είπε ότι το CDU

καλείται περισσότερο από ποτέ να υπερασπιστεί τις φιλελεύθερες αξίες του και τον τρόπο ζωής της Γερμανίας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το σημερινό συνέδριο του κόμματος έχει να κάνει με την εξασφαλιση ότι το CDU θα συνεχίσει να διεκδικεί την καγκελαρία, αφού το έχει κάνει για 50 χρόνια της μεταπολεμικής ιστορίας της Γερμανίας, είπε.

«Το CDU και το CSU έχουν βιώσει πικρά αυτό που μας οδηγεί σε μία ατέλειωτη σύγκρουση.Λόγω εσωτερικών διαφορών, πολλοί ψηφοφόροι τιμώρησαν το CDU της Βαυαρίας και της Έσσης στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου» είπε.

Η Μέρκελ ευχαρίστησε επίσης τον «Καγκελάριο της Επανένωσης» και πρώην πολιτικό της μέντορα, Χέλμουτ Κολ.

Μετά από μια χειροκροτήματα καθ 'όλη τη διάρκεια της τελικής της ομιλίας ως επικεφαλής του CDU, η Μέρκελ αποχαιρετίστηκε με μια ορμητικές επευφημίες.

"Τώρα ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο", δήλωσε η Μέρκελ, η οποία συγκινήθηκε εμφανώς στο τέλος της ομιλίας της. "Σήμερα, αυτήν την ώρα, αυτή τη στιγμή είμαι κατεκλεισμένη από ένα μοναδικό συναίσθημα - της ευγνωμοσύνης. Ήταν μεγάλη χαρά, ήταν τιμή. Ευχαριστώ."

Keywords
Τυχαία Θέματα