Με πτώση η Wall Street στο άνοιγμα μετά την απόφαση της ΕΚΤ

Ελαφρώς χαμηλότερα άνοιξε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να ανακοινώσει ένα νέο γύρο φτηνών δανείων για την ενίσχυση της οικονομίας της ευρωζώνης και να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 0,11% για να ανοίξει στις 25.645,45 μονάδες. Ο S&P 500 άνοιξε χαμηλότερα κατά 0,18%, στις 2.766,53 μονάδες. Ο Nasdaq

Composite υποχώρησε 22,13 μονάδες, ή 0,29%, στις 7.483,79 μονάδες στο καμπανάκι του ανοίγματος.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε νέα εργαλεία χρηματοδότησης για τις τράπεζες, τα ονομαζόμενα δάνεια TLTRO-ΙΙΙ, καθώς και την αλλαγή του guidance της τράπεζας για τα επιτόκια. Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει τώρα ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2019 - ενώ το αρχικό guidance για τα επιτόκια ήταν να παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα έως το καλοκαίρι του 2019.

«Στην ουσία παραδέχονται ότι η οικονομία είναι αρκετά αδύναμη», δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities. «Αυτό προσθέτει σε ένα πράγμα: αβεβαιότητα».

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επιβάλλει σειρά δασμών σε χώρες όπως η Κίνα, σε μια προσπάθεια να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα της χώρας. Ωστόσο, τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ έφτασε τον Δεκέμβριο σε ένα δεκαετές υψηλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street, ΕΚΤ,Wall Street, ekt