Με πτώση 324 μονάδων για τον Dow Jones άνοιξε η Wall Street

Η Wall Street ξεκίνησε την εβδομάδα με ένα απότομο sell-off τη Δευτέρα, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 200 δισ. δολαρίων, ταράζοντας την πρόσφατη αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου βρίσκονται κοντά σε επίλυση της εμπορικής τους διαμάχης.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 324 μονάδες στο άνοιγμα, ενώ ο δείκτης S&P 500 βούτηξε κατά 1,2%. Ο Nasdaq

Composite υποχώρησε 1,4%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την Κυριακή την απογοήτευση του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Κίνα, απειλώντας ταυτόχρονα να αυξήσει τους δασμούς από το 10% στο 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολ. μέχρι την Παρασκευή. "Η εμπορική συμφωνία με την Κίνα συνεχίζεται, αλλά με πολύ αργό ρυθμό, καθώς προσπαθούν να επαναδιαπραγματευθούν. Όχι!", έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

Οι εμπορικές συνομιλίες είναι προγραμματισμένο να συνεχιστούν αυτή την εβδομάδα μετά τις συναντήσεις των προηγούμενων εβδομάδα που οδήγησαν Αμερικανούς αξιωματούχους να εκφράζουν ανοιχτά την αισιοδοξία τους ότι πλησιάζουν σε μια συμφωνία. Μετά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι το σχεδιασμό ταξίδι του αντιπροέδρου Λίου Χε στην Ουάσινγκτον ενδεχομένως να καθυστερήσει μερικές ημέρες.

Οι μετοχές της Apple και της Caterpillar υποχώρησαν περισσότερο από 2%. Οι παραγωγοί τσιπ χτυπήθηκαν ιδιαίτερα με τις Nvidia και Advanced Micro Devices να χάνουν περισσότερο από 2,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα