Τρίτη μέρα ανόδου στην Ευρώπη εν μέσω αισιοδοξίας για δράση από τις κεντρικές τράπεζες

Άλλη μια ανοδική συνεδρίαση προμηνύεται στην Ευρώπη με τους μεγαλύτερους χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται ανοδικά, μετά το χθεσινό ράλι, ενώ και στην Ασία οι αγορές έκλεισαν ανοδικά, με το χρηματιστήριο της Κίνας να «οδηγεί» τα κέρδη.

Η άνοδος του πετρελαίου και η αισιοδοξία των αγορών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα δράσουν για να στηρίξουν την οικονομία και τις αγορές φέρνουν κέρδη για τρίτη μέρα στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια

της Ευρώπης.

«Οι κεντρικές τράπεζες θα προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τις αγορές και τότε οι επενδυτές θα ξαναμπούν στο παιχνίδι. Υπάρχουν αξίες που αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι επενδυτές θα αρχίσουν να επωφελούνται από αυτές» υποστηρίζει ο Sean Fenton, διαχειριστής κεφαλαίων στην Tribeca Investment Partners στο Σίνδεϊ.

Ο Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,6% με οδηγό τις ενεργειακές μετοχές.

Ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,85% στις 5.874 μονάδες, ο DAX ενισχύεται κατά 0,43% στις 9.247 μονάδες, ο CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,77% στις 4.146 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με κέρδη 0,6% στις 8.227 μονάδες και ο FTSE MIB κινείται με άνοδο 0,5% στις 17.126 μονάδες.

Οι τιμές πετρελαίου καταγράφουν άνοδο 6% στο Λονδίνο μετά την ανακοίνωση ότι ο υ υπ. Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του στην Ντόχα.

Οι δύο υπουργοί, ο Σαουδάραβας Ali al-Naimi και ο Ρώσος Alexander Novak θα έχουν συνομιλίες και με τους ομολόγους τους από τη Βενεζουέλα και το Κατάρ.

Οι τιμές πετρελαίου ενισχύθηκαν πάνω από 12% την Παρασκευή μετά από τις πληροφορίες ότι τα μέλη του OPEC μπορεί τελικά να συμφωνήσουν στην μείωση της παραγωγής.

Παρά την αισιοδοξία, οι traders παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς το κατά πόσο είναι όντως πιθανή μια συμφωνία, με δεδομένο ότι η Σαουδική Αραβία, αντιστέκεται στο ενδεχόμενο μείωσης.

Η τιμή του WTI για παράδοση Μαρτίου ενισχύεται στα 31,08 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 8 Φεβρουαρίου.

Η τιμή του Brent για παράδοση Απριλίου ενισχύεται κατά 1,77 δολάρια (+5,32%) στα 35,16 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από ενδοσυνεδριακό έως και τα 35,35 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα