Με κέρδη αποχαιρετά τον Απρίλιο η Ασία

Με άνοδο κλείνουν τον μήνα οι ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στην εξασθένιση των γεωπολιτικών εντάσεων, σε μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που έδειξαν ισχυρά κέρδη, αλλά και σε νέα οικονομικά στοιχεία.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi με άνοδο 0,92%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,49%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία και την ηπειρωτική Κίνα

παρέμειναν κλειστές.

Ισχυρά κέρδη στο Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να ενισχύεται κατά 1,70%.

Την Παρασκευή η Wall έκλεισε με μικρές μεταβολές παρά τα ισχυρά κέρδη που ανακοίνωσε το 80% των 276 εταιρειών του S&P 500. Τα κέρδη α' τριμήνου εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά 24,6% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Στο μεταξύ, ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι θα μεταβεί στη Βόρεια Κορέα αυτή την εβδομάδα, όπως γνωστοποίησαν σήμερα οι υπηρεσίες του ΥΠΕΞ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Πεκίνο προχώρησε στη δημοσιοποίηση νέων κανόνων διαχείρισης των ξένων επενδύσεων και του τομέα των χρεογράφων, καθώς λαμβάνονται μέτρα για την περαιτέρω φιλελευθεροποίηση του κινεζικού χρηματοοικονομικού τομέα, όπως είχε ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Οι νέοι κανόνες που δημοσιοποιήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή (CSRC) επιτρέπουν στους ξένους επενδυτές ν’ αγοράζουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε εταιρίες χρεογράφων με μικτή σύνθεση κεφαλαίου, ενώ θα δρομολογηθούν κι άλλες αλλαγές. Παράλληλα, θεσμοθετούνται κριτήρια αξιολόγησης για τους ξένους επενδυτές.

Στην αγορά συναλλάγματος, οι μειωμένες γεωπολιτικές εντάσεις μετά τη συνάντηση των ηγετών Βόρειας και Νότιας Κορέας την Παρασκευή έφερε άνοδο στο κορεατικό γουόν, που ενισχύθηκε κατά 1% στα 1.066,40 δολάρια. Το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά μετά την υποχώρηση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων ΗΠΑ κάτω από το 3%.

Στην αγορά εμπορευμάτων το πετρέλαιο σημειώνει πτώση εν αναμονή των νέων κυρώσεων που ενδέχεται να επιβάλουν οι ΗΠΑ στο Ιράν.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησαν 0,68% στα 74,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό τύπου WTI μειώθηκε κατά 0,334% στα 67,87 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα