Με καλό μάτι βλέπει το Eurogroup τα σενάρια για τις συντάξεις

Του Ιωάννη Αντύπα

Με καλό μάτι φαίνεται πως βλέπει το Eurogroup τα δύο σενάρια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, με τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο να χαρακτηρίζει πλέον το μέτρο “δημοσιονομικό” και όχι “διαρθρωτικό”.

Σε ερώτηση με την ολοκλήρωση του Eurogroup, o Πρόεδρος της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο, δήλωσε πως τα μέτρα περικοπής συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικά δεδομένης της αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού ως τώρα, χαρακτηρίζοντας τα δημοσιονομικά.

“Είναι δημοσιονομικού χαρακτήρα και γνωρίζουμε όλοι πως έχει βελτιωθεί η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα” είπε ο Πορτογάλος

Πρόεδρος και συμπλήρωσε πως το σημαντικό είναι πως η Ελλάδα συνεχίζει να ικανοποιεί τις δεσμεύσεις της.

Ο Επίτροπος για θέματα οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί είπε πως η Επιτροπή αναμένει όπως και για την Ιταλία το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού στις 15/10 και έπειτα θα εξεταστεί η δυνατότητα να ανασταλεί ή όχι η περικοπή των συντάξεων.

Από τη πλευρά του ο Διευθύνων Συμβούλους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως είναι ένα θετικό γεγονός πως υπάρχουν δύο σενάρια και πως ο προϋπολογισμός παρουσιάστηκε εντός της προθεσμίας. Η συζήτηση με τους θεσμούς θα γινει μετα τις 15/10.

Η Ελλάδα δεν ήταν μέρος της επίσημης ατζέντας της Ευρωομάδας καθώς τα κύρια θέματα που αφορούν τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είναι η αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και βεβαίως η Ιταλική οικονομία έπειτα απο τη γνωστοποίηση των προθέσεων της Ιταλικής κυβέρνησης για έναν δημοσιονομικά φουσκωμένο προυπολογισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα