Με ενισχύσεις στους φτωχούς επιδιώκει ο Γκάντι να κερδίσει τις εκλογές στην Ινδία

Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στο Κογκρέσο της Ινδίας δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει την ανεργία και τη φτώχεια, καθώς επιδιώκει να θέσει τέρμα στην εξουσία του κυβερνώντος συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Narendra Modi, λίγες μέρες από εθνικές εκλογές.

Το κόμμα, με επικεφαλής τον Rahul Gandhi, εξέδωσε το εκλογικό μανιφέστο του στο Νέο Δελχί την Τρίτη, υποσχόμενος την απαλλαγή της Ινδίας από τη φτώχεια μέχρι το 2030, την απαλλαγή από τα γεωργικά δάνεια, την

εισαγωγή ενός ενιαίου φόρου επί των πωλήσεων και την κατανομή του ενός τρίτου των κυβερνητικών θέσεων εργασίας, για γυναίκες.

Ο Gandhi επανέλαβε μια δέσμευση, που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, να παρέχει στο 20% των φτωχών οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα μια ενίσχυση ύψους 72.000 ρουπιών (1.046 δολάρια) ετησίως μέσω των τραπεζικών λογαριασμών τους, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το βασικό τους εισόδημα δεν θα μειωθεί κάτω από τα $174 το μήνα.

Με την ανεργία να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 45 ετών, δηλαδή στο 6,1%, ο Γκάντι υποσχέθηκε να καλύψει 400.000 θέσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο και να καλέσει τις κυβερνήσεις των ομόσπονδων κρατιδίων να καλύψουν 2 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2020.

"Η ανεργία είναι η σοβαρότερη πρόκληση για τη χώρα και η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για την οικονομία", αναφέρει το μανιφέστο του κόμματος. "Τα τελευταία πέντε χρόνια σημειώθηκε δραματική αύξηση της ανεργίας."

Keywords
Τυχαία Θέματα