Παράταση σε 19 νομούς για το Κτηματολόγιο

11:36 2/4/2019 - Πηγή: Fortune

Σε νέο γύρο παρατάσεων σε 19 νομούς της χώρας προχωράει μέσα στις επόμενες μέρες το Κτηματολόγιο. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον περασμένο Νοέμβριο έως τις 18 Μαρτίου 2019 είχαν υποβληθεί γύρω στις 700.000 δηλώσεις ακινήτων. Από αυτές το 13% έγινε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής εφαρμογής του Κτηματολογίου.

Με τις νέες παρατάσεις που θα δοθούν- αλλά και αυτές που έχουν ήδη δοθεί- το νέο χρονοδιάγραμμα με τις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

– Έως τις 23 Απριλίου δίνεται παράταση για το μισό Ηράκλειο.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

– Έως τις 24 Απριλίου έχει δοθεί παράταση στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 10 Ιουνίου.

– Έως τις 3 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τις περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λασιθίου. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 18 Ιουνίου 2019.

– Έως τις 13 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 13 Μαΐου.

– Έως τις 20 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου/ Καρπάθου/ Κω και Ρόδου. Για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει κι αυτή στις 20 Μαΐου.

– Έως τις 21 Μαΐου είναι η παράταση για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 8 Ιουλίου 2019.

Όσοι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ακίνητη περιουσία στις προαναφερθείσες περιοχές μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να υποβάλουν τη δήλωση στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου. Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και Μεσσηνίας, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό από το Κτηματολόγιο, θα εξυπηρετούνται στο Γραφείο Κτηματογράφησης επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα. Εκτός Γαλατσίου μένουν και οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Γρεβενών που εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Κτηματογράφησης της Β. Ελλάδος.

Η Αθήνα

Από τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 550.000 ιδιοκτήτες που έχουν 700.000 ακίνητα στον δήμο της Αθήνας και έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008 (πληρώνοντας 35 ευρώ ανά δικαίωμα) θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή, μια και αρχίσει η προανάρτηση.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως θα ειδοποιηθούν μέσω sms και email προκειμένου να βεβαιώσουν ή να διορθώσουν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας. Πρόκειται για τη λεγόμενη φάση κτηματογράφησης, η οποία εκκρεμεί πάνω από οκτώ χρόνια λόγω δικαστικών διενέξεων.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα