Με 5,9 εκατ. ευρώ η EBRD στην ομολογιακή έκδοση της Housemarket του ομίλου Fourlis

Στα 5,9 εκατ. ευρώ ή το 15% της συνολικής έκδοσης ανέρχεται η συμμετοχή της EBRD στην ομολογιακή έκδοση της Housemarket, θυγατρικής του ομίλου Fourlis που ''τρέχει'' τα ΙΚΕΑ στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την EBRD, η υπερκάλυψη κατά 25% "υποδηλώνει

την επιστροφή της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην κεφαλαιαγορά της Ελλάδας", ενώ όπως αναφέρει ο κ. Frederic Lucenet, κορυφαίο στέλεχος της EBRD "είναι ένα ορόσημο στην ενίσχυση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Η EBRD χαίρεται που μπόρεσε να στηρίξει την έκδοση καθώς στέλνει ένα απαραίτητο σινιάλο στις αγορές ότι επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά. Εχουμε συμμετάσχει ήδη τους τελευταίους 12 μήνες σε ομόλογα ελληνικών εταιριών στους κλάδους της μεταποίησης και των τηλεπικοινωνιών. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε περαιτέρω την κεφαλαιαγορά ως εναλλακτική στην χρηματοδότηση».

Ο πρόεδρος του ομίλου Fourlis κ. Βασίλης Φoυρλής, σημείωσε: "Η Housemarket και ο όμιλος Fourlis είναι δεσμευμένοι να συνεχίσουν να προσφέρουν καινοτόμες και οικονομικές λύσεις επίπλωσης σε πολλούς Έλληνες. Σκοπεύουμε να συμβάλλουμε στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας με ανάλογες επενδύσεις, θέσεις εργασίας και τις καλύτερες πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης. Η πρόσφατη επιτυχημένη ομολογιακή έκδοση, που στηρίχθηκε από την EBRD και πολλούς θεσμικούς και μη επενδυτές, καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την ευθύνη μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα