Μάκης Προβατάς: Το comeback της Vivechrom

Του Στέλιου Μορφίδη

Από τη μία το τουριστικό ρεύμα από την άλλη οι εξαγωγές, η AkzoNobel και η θυγατρική της ΒΙΒΕΧΡΩΜ κατάφεραν να κάνουν το comeback. Η Νο1 εταιρεία στην αγορά χρωμάτων στη χώρα μας κατάφερε πέρυσι να καταγράψει σημαντική αύξηση του τζίρου της. Ο τελευταίος πλέον αρχίζει να πλησιάζει κοντά στα επίπεδα προ της κρίσης και της κατάρρευσης

της οικοδομής, κάνοντας τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΒΙΒΕΧΡΩΜ και επικεφαλής της AkzoNobel Deco Paints για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, κ. Μάκη Προβατά να χαμογελά κατά την χθεσινή παρουσίαση της εταιρείας.

Σήμερα η AkzoNobel δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με τα κορυφαία brands “Vivechrom”-τη μεγαλύτερη εταιρεία οικοδομικών χρωμάτων στη χώρα, τις πούδρες βαφής “Interpon”, τα χρώματα αυτοκινήτων “Sikkens” και τα χρώματα για τον τομέα της ναυτιλίας και της βιομηχανίας “International”.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της AkzoNobel στη Μάνδρα και στο Κρυονέρι Αττικής, η εταιρεία απασχολεί 265 εργαζομένους ενώ ο κύκλος εργασιών της για το 2018 ανήλθε στα 101,3 εκατ. ευρώ. «Με γνώμονα την καινοτομία, την ποιότητα και με ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας και τους καταναλωτές κατορθώσαμε τα έξι τελευταία χρόνια να αντιπαρέλθουμε την κρίση και να έχουμε θετική πορεία σε όλους τους κλάδους» δήλωσε ο κ. Προβατάς.

Η Vivechrom

Σε ό,τι αφορά τη Vivechrom επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στην ελληνική αγορά στον χώρο των οικοδομικών χρωμάτων, παρουσίασε το 2018 σημαντική αύξηση της τάξης του 18,45% στον κύκλο εργασιών της που διαμορφώθηκε στα €61,1εκ. ενώ παράλληλα ανοδικά κινήθηκε και η κερδοφορία της εταιρείας που έφτασε τα €10,16εκ.

Σε αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Προβατάς, συνετέλεσε κυρίως η μεγάλη ζήτηση που υπήρχε κυρίως λόγω τουρισμού (νέα ξενοδοχεία, ανακαινίσεις γιαairbnb κτλ) αλλά και οι εξαγωγές προς Τουρκία. «Ο τουρισμός και το μόνο θετικό σημείο στην Ελλάδα αφού οικοδομική ανάπτυξη ακόμα δεν υπάρχει. Το 2008 έβγαιναν το χρόνο 30.000 οικοδομικές άδειες και πέρυσι ήταν μόλις 4.000», σημείωσε.

Γι' αυτό εξάλλου, η εταιρεία μετά και την τελευταία επένδυση που έκανε ώστε να καλύψει τις εξαγωγές προς Τουρκία δεν έχει άλλο πλάνο επενδύσεων «με δεδομένο ότι η παραγωγή μας πρέπει να αυξηθεί πάρα πολύ ώστε να πούμε ότι φθάνει τις παραγωγικές δυνατότητες του εργοστασίου».

«Υπάρχει οικονομική υγεία στην εταιρεία. Φανταστείτε ότι έχουμε μηδενικό τραπεζικό δανεισμό», έλεγε με τη σειρά του ο κ. Παναγιώτης Μιχάλης, Διευθυντής Marketing της Vivechrom.

Σημειώνεται ότι το 2012 ο τζίρος της εταιρείας είχε υποχωρήσει στα επίπεδα των 41.5 εκατ. ευρώ από 78 εκατ. ευρώ που ήταν το 2008. «Ήταν η άβυσσος για εμάς», σχολίασε ο κ. Μιχάλης.

Πούδρες βαφής

Η AkzoNobel Powder Coatings δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο για περισσότερο από 25 χρόνια και προμηθεύει τις βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου, κατασκευής οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών κ.ά. «Οι αρχιτεκτονικές Πούδρες Βαφής Interpon D, με μοντέρνα αισθητική και μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και εφέ, αποτελούν την πρώτη επιλογή των αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα, και διακοσμούν τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα μας όπως το μουσείο της Ακρόπολης, το Ολυμπιακό στάδιο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σημειώνει η Μαρία Παπαθεοφάνους, Διευθύντρια Πωλήσεων.

Χρώματα αυτοκινήτων

H AkzoNobel Coatings Α.Ε. Χρώματα Αυτοκινήτων εισάγει, προωθεί και υποστηρίζει τα χρώματα επαναβαφής αυτοκινήτων Sikkens, Lesonal,Mason και Dynacoat, στην Ελλάδα και στην Κυπριακή αγορά. «Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργατών με 41 σημεία σε όλη την Ελλάδα και είναι η μάρκα προτίμησης όλων των μεγάλων κατασκευαστών – εισαγωγέων αυτοκινήτων» σημειώνει ο Κυριάκος Μπαλαούρας, Διευθυντής Πωλήσεων.

Ναυτιλιακά και Βιομηχανικά Χρώματα

Τέλος, ο Χαράλαμπος Ψωμάρας, Διευθύνων Σύμβουλος της International Paint Hellas SA και Διευθυντής Πωλήσεων Στρατηγικών Πελατών για τα Protective Coatings στην ΝΑ Ευρώπη, μέλος του ομίλου της AkzoNobel με 40 χρόνια ηγετικής παρουσίας στην ελληνική αγορά των Ναυτιλιακών & Βιομηχανικών Χρωμάτων, σημείωσε πως «η εταιρεία παρουσιάζει αυξάνουσα εξαγωγική δραστηριότητα στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας καθώς επίσης σε Αλβανία, Κύπρο & Ισραήλ συνεισφέροντας στην αναπτυξιακή προοπτική του Ομίλου».

Keywords
Τυχαία Θέματα