Μακελειό Μπαγκλαντές: Νέα επίθεση του ISIS - Νεκροί 6 δράστες της επίθεσης

Με έξι ενόπλους νεκρούς και τη διάσωση 13 ομήρων ολοκληρώθηκε η επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας του Μπανγκλαντές, που έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το εστιατόριο της Ντάκα, όπου δεκάδες άνθρωποι είχαν συλληφθεί όμηροι χθες το βράδυ, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Η επιχείρηση τελείωσε. Η κατάσταση βρίσκεται πλήρως υπό έλεγχο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού Ρασιντούλ Χάσαν.

Έξι ένοπλοι που είχαν συλλάβει περίπου 20 ομήρους σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση ενώ 13 όμηροι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρεις ξένοι, δήλωσε επίσης ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων του Μπανγκλαντές

σε ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα, οι ένοπλοι είχαν ζητήσει την απελευθέρωση ενός ηγέτη της εκτός νόμου μαχητικής οργάνωσης Τζαμάατ-ουλ-Μουτζαχεντίν Μπανγκλαντές (JMB), ο οποίος είχε συλληφθεί πρόσφατα.

Το «χρονικό» του μακελειού


Λίγη ώρα μετά τις 21.20 που ξεκίνησε η επίθεση, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσει ποιοι εμπλέκονται στο περιστατικό ή ποια είναι τα κίνητρά τους, συμπληρώνοντας ωστόσο όλοι οι Αμερικανοί που εργάζονται στην αμερικανική αποστολή έχουν εντοπιστεί.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Αμερικανικού ΥΠΕΞ, Τζον Κίρμπι, επισήμανε ότι η κατάσταση είναι «πολύ ρευστή, σε εξέλιξη».

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας σε ανακοίνωσή του δεν απέκλειε το ενδεχόμενο ανάμεσα στους ομήρους να βρίσκονται και Ιταλοί διπλωμάτες.

Στην περιοχή, η οποίαείναι διπλωματική συνοικία, έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά προκαλώντας πανικό.

Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές καλούσαν τα ΜΜΕ της χώρας να σταματήσουν τη ζωντανή μετάδοση της επιχείρησης.

Έπειτα από το «συναγερμό» που σήμανε, παρακείμενα κτίρια διπλωματικών αποστολών εκκενώθηκαν προληπτικά. Την ίδια ώρα, στο Διαδίκτυο ξεκίνησαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες από τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Όλα αυτά, έπειτα από την εκτέλεση Ινδουιστή ιερωμένου από φανατικούς ισλαμιστές και ενώ οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους αυξάνονται τον τελευταίο καιρό παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει τζιχαντιστική παρουσία στη χώρα.


Keywords
Τυχαία Θέματα