Μάχη στη Βρετανία για τις πωλήσεις του Eurofighter

Η βρετανική παραγωγή του πολεμικού αεροπλάνου Eurofighter Typhoon μπορεί να διακοπεί καθώς ο κατασκευαστής, δηλαδή η BAE Systems Plc αγωνίζεται να πάρει μια παραγγελία από τη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο πελάτη της στο εξωτερικό για το αεριωθούμενο Mach 2.

Η παραγωγή του Eurofighter είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας επιχείρησης στρατιωτικών

αεροσκαφών που απασχολεί 12.500 άτομα στη BAE. Τα τελευταία τέσσερα αεροσκάφη από μια προηγούμενη σύμβαση της εταιρείας με τη Σαουδική Αραβία παραδόθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2017.

"Πρέπει προφανώς να επανεξετάσουμε τη ζήτηση της παραγωγής μας με μεγάλη προσοχή", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τσαρλς Γούντμπερν σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη. "Είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσουμε περαιτέρω παραγγελίες για Eurofighter Typhoon, αυτό που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι η χρονική στιγμή".

Οι τιμές κατασκευής θα βρίσκονται υπό "σταθερή" εκτίμηση, σύμφωνα με τη δήλωση της BAE στην έδρα της,στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν προκύψει νέα παραγγελία σήμερα θα χρειαστούν τουλάχιστον 24 μήνες για να τονωθεί η παραγωγή. Η εταιρεία έχει ήδη επιβραδύνει την παραγωγή του Typhoon για να βοηθήσει να ξεπεράσει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο και θα μπορούσε να το κάνει και στη συνέχεια, δήλωσε ο Γούντμπερν. Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία έχει επίσης παραγγείλει αεροπλάνα, έτσι ώστε οι παραδόσεις της ΒΑΕ να φθάσουν συνολικά 20 φέτος και 11 το 2018, συμπεριλαμβανομένων των αεριωθούμενων που προορίζονται για το Ομάν.

Οι μετοχές της BAE υποχώρησαν έως και 2,1%, αφού προηγουμένως κέρδισαν 3,5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε άνοδο 11% στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου. Οι συναλλαγές ήταν 1,8% χαμηλότερες στις 596 πένες από τις 2:30 μ.μ. σήμερα, στο Λονδίνο. Η μετοχή έχει κερδίσει 0,8% φέτος, κάνοντς την εταιρεία να εκτιμάται στα 19 δισ. λίρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα