Σταθάκης: Οι τρεις προϋποθέσεις για τον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ

Τις τρεις προϋποθέσεις ώστε να διεξαχθεί ομαλά ο διαγωνισμός για τη πώληση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ ανέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την επίσκεψή του στην εταιρεία.

Όπως είπε, οι προϋποθέσεις αυτές είναι:

1. Σεβασμός του ανταγωνιστικού χαρακτήρα της διαγωνιστικής διαδικασίας από όλους τους εμπλεκόμενους παίκτες.

2. Διασφάλιση ενός δίκαιου τιμήματος που

να ανταποκρίνεται στην άριστη οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Ο προηγούμενος διαγωνισμός έχει ήδη θέσει - όπως τόνισε ο υπουργός - μία βάση εκκίνησης.

3. Διατήρηση της δημόσιας παρουσίας στην εταιρεία, ώστε να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της θα είναι πάντοτε συμβατή με όσα επιτάσσει το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.

Ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα στελέχη της εταιρείας για την οικονομική της κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική λόγω της υψηλής κερδοφορίας και της μεγάλης ρευστότητας, καθώς επίσης και για τον στρατηγικό της σχεδιασμό, που περιλαμβάνει κρίσιμα έργα υποδομής, τα οποία εγγυώνται την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας και αναβαθμίζουν τη λειτουργία του εθνικού συστήματος φυσικού αερίου.

Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους της εταιρείας και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη διάθεση του 66% των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον πολύτιμο ρόλο που έχει να παίξει το ανθρώπινο δυναμικό για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, και στην ανάγκη διατήρησης και αξιοποίησής του στο νέο σχήμα που θα προκύψει από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Τέλος, ο υπουργός εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία θα διασφαλίσει τη λειτουργία της εταιρείας σε ένα κατάλληλα ρυθμισμένο θεσμικό περιβάλλον, όπου θα αξιοποιούνται τα οφέλη του ανταγωνισμού, θα αποτρέπονται καταχρηστικές πρακτικές και θα διασφαλίζονται τα συμφέροντα τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα