Μ. Βαλς: Το Παρίσι θα στηρίξει την Ελλάδα για επενδύσεις και χρέος

Μήνυμα ότι το Παρίσι θα στηρίξει την Ελλάδα στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους αποστέλλει, μέσω συνέντευξής του στην «Καθημερινή» ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο οποίος αναμένεται απόψε στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

Προκόπη Παυλόπουλο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους ο κ. Βαλς επισημαίνει πως η Ελλάδα «επιθυμούσε ένθερμα» της έναρξη της συζήτησης «και εμείς την στηρίξαμε σθεναρά». «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω στον Αλέξη Τσίπρα», προσθέτει ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Αναφερθείς στη συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου, λέει ότι ήταν σημαντική για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Η θέση της Ελλάδας είναι στους κόλπους της ΕΕ και του ευρώ» τονίζει «Αισθανόμαστε επίσης ότι αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη με τους Ευρωπαίους εταίρους» προσθέτει. Όπως τονίζει, η θέση της Ελλάδας είναι εντός της ΕΕ και της ζώνης του ευρώ. «Αυτή είναι η σταθερή θέση της Γαλλίας. Αυτός είναι και ο λόγος που αγωνιστήκαμε τόσο με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, πέρυσι, για την επίτευξη συμφωνίας»», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βαλς αναφέρει πως η κυβέρνηση του παροτρύνει γαλλικές επιχειρήσεις να εξετάσουν τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, καταγράφοντας ως πεδία πιθανού ενδιαφέροντος, μεταξύ άλλων, την ενέργεια και τις μεταφορές.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός τάσσεται επίσης υπέρ μιας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στο πρόβλημα του προσφυγικού, ενώ ζητεί από την Τουρκία να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ.

Απόψε, ο κ. Βαλς καταφθάνει στην Αθήνα και αμέσως μετά - λίγο μετά τις 19:00 - θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Αύριο στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν τα δύο φλέγοντα ζητήματα της περιόδου, οικονομία και προσφυγικό, ενλω αναμένεται να υπογραφεί και οδικός χάρτης συνεργασίας και ανταλλαγής πληροφοριών σε τομείς όπως διοικητική μεταρρύθμιση, καταπολέμηση φοροδιαφυγής, ενέργεια, νέες τεχνολογίες, αγροτική οικονομία, αμυντική συνεργασία κ.ά..

Keywords
Τυχαία Θέματα