Λονδίνο: Πτώση ως 20% στις τιμές γραφείων με το Brexit

Χαμηλότερες έως και 20% ενδέχεται να είναι οι τιμές των γραφείων στην ακριβή περιοχή του κεντρικού Λονδίνου εντός του τρέχοντος έτους. Αιτία η επιβράδυνση της οικονομίας και η αβεβαιότητα των επενδυτών ενόψει της εξόδου της χώρας από την ΕΕ. Ρόλο παίζει και η αύξηση της φορολογητέας αξίας τους, σύμφωνα με τη Deutsche Bank.

Όπως προβλέπουν αναλυτές, η πτώση της δαπάνης για τα ακίνητα της βρετανικής πρωτεύουσας κορυφώθηκε πριν και μετά ρο δημοψήφισμα

στις 23 Ιουνίου και η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και φέτος με τις αξίες να μειώνονται κατά 15-20%.

Ανασταλτικός παράγοντας για τις τιμές των λονδρέζικων γραφείων και ο αυξανόμενος πληθωρισμός που επηρεάζει την ιδιωτική κατανάλωση, ενώ οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, ώστε να γίνει πιο ορατό το πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ την επαύριο του Brexit.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, οι επενδύσεις στην αγορά γραφείων του Λονδίνου υποχώρησαν κατά 17% στα 15,9 δισ. στερλίνες, ενώ τα κενά γραφεία στο Σίτι αυξήθηκαν κατακόρυφα κατά το β' εξάμηνο του 2016. Αναλυτές υπολογίζουν ότι την επόμενη διετία αναμένεται να απομακρυνθούν πάνω από 100.000 εργαζόμενοι από τη Βρετανία, λόγω φόβων ότι η χώρα θα χάσει την απρόσκοπτη πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα