Λίαμ Φοξ: Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για το Brexit

Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Λίαμ Φοξ δήλωσε σήμερα ότι δε βοηθάει η προσέγγιση υπεραπλούστευσης στην αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ (Brexit), ενώ υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές.

Παράλληλα, τόνισε ότι το γεγονός ότι οι συζητήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για το Brext δε γίνονται δημοσίως, δε σημαίνει ότι αυτές δε διεξάγονται.

Ο Φοξ διευκρίνισε ότι οι εταιρίες που επενδύουν στη Βρετανία, έχουν δια του νόμου,

εξασφαλισμένη σταθερότητα, τονίζοντας ότι η χώρα του, παραμένει ο ηγετικός ασφαλής προορισμός για τα διεθνή κεφάλαια, παγκοσμίως.

Ο ίδιος, εξέφρασε επίσης, την άποψη ότι η συνέχιση της ύπαρξης της ΕΕ σε 20 χρόνια από σήμερα, εξαρτάται από τη συμπεριφορά των ανθρώπων που τη διοικούν και λαμβάνουν αποφάσεις.

Ο Φοξ παρατήρησε επίσης, ότι βλέπει κινήσεις εμπορικού προστατευτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η προεκλογική συζήτηση για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ, περιλαμβάνει αισθητά λιγότερα ζητήματα ελεύθερου εμπορίου, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Τόνισε επίσης, ότι ο ίδιος επιθυμεί ένα πιο ανοιχτό εμπορικά διεθνές περιβάλλον, με την ουσιαστική συμμετοχή των βρετανικών επιχειρήσεων σε αυτό.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δε θα είναι αναγκαίο για τη Βρετανία να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για τη συμμετοχή της, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα