Λετονία εναντίον Ρωσίας για τον έλεγχο των τηλεπικοινωνιών της πρώτης

Η Λετονία πρέπει να κρατήσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της υπό κυβερνητικό έλεγχο ή να ρισκάρει να χάσει τις πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις τους, τη στιγμή που η Ρωσία αυξάνει τις προπαγανδιστικές τάσεις στη χώρα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Maris Kucinskis.

H χώρα της Βαλτικής έχει απορρίψει το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου, τη στιγμή που προσπαθεί να αποφασίσει για τα επόμενά της βήματα όσον αφορά την Lattelecom και την Latvijas Mobilais Telefons, σύμφωνα με συνέντευξη τύπου του Kucinskis από τη Ρήγα.

Η

TeliaSonera, η σουηδική πρώην μονοπωλιακή εταιρεία τηλεφωνίας κατέχει το 49% της Lattelecom ενώ μέσω άμεσων ή έμμεσων μετοχικών θέσεων, κατέχει και το 60,3% της LMT.

O Κucinskis τόνισε πως εάν η TeliaSonera πουλήσει το μερίδιό της, οι εταιρείες της χώρας μπορεί να βρεθούν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων που πραγματοποιούν αυτό τον πόλεμο πληροφοριών.
Επίσης, ανέφερε πως η Λετονία παρακολουθεί την προπαγάνδα στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση, ενώ ανέφερε πως η χώρα, πια, λαμβάνει βοήθεια από τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες μέχρι πρότινος πίστευαν πως δεν υπήρχε πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα