Λε Πεν: Το ευρώ είναι «μαχαιριά» για τη Γαλλία

«Βρισκόμαστε στο έλεος ενός νομίσματος που έχει προσαρμοσθεί στη Γερμανία κι όχι στη δική μας οικονομία. Το ευρώ μοιάζει περισσότερο με μαχαίρι καρφωμένο στα πλευρά μας για να μας εξαναγκάσουν να πάμε εκεί που άλλοι θέλουν εμείς να πάμε» δήλωσε την Κυριακή σε προεκλογική της εκστρατεία στην πόλη Μπορντώ η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, Μαρίν Λε Πεν.

Η ηγέτιδα του ευρωσκεπτικιστικού Εθνικού Κόμματος, η οποία έχει δεσμευτεί να βγάλει τη χώρα από την Ευρωζώνη, τόνισε πως οι επερχόμενες προεδρικές

εκλογές ενδέχεται ν' αποτελέσουν προάγγελο για μία «πολιτισμική αλλαγή». Παράλληλα, επανέλαβε τις θέσεις της για τη μεταναστευτική πολιτική λέγοντας ότι "δεν θέλουμε η Γαλλία να είναι ανοικτή σε όλες τις εμπορικές κι ανθρώπινες ροές, χωρίς προστασία και σύνορα", ενώ εξαπέλυσε πυρά εναντίον των αντιπάλων της, τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν και τον συντηρητικό Φρανσουά Φιγιόν, λέγοντας ότι ανήκουν «στο ίδιο σύστημα». «Το σύστημα έχει πανικοβληθεί διότι βλέπει ότι ο λαός ξυπνάει» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η Λε Πεν αναμένεται να κερδίσει τον πρώτο γύρο των προεδρικών στις 23 Απριλίου, αλλά να χάσει τον δεύτερο από τον Μακρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα