Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Έκλεισε η συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

του Αργύρη Παπαστάθη

Για επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές για το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού έκαναν λόγο λίγο πριν από τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο αυτό που χώριζε όλο το προηγούμενο διάστημα την κυβέρνηση και τους δανειστές στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν ότι οι μεν ήθελαν όριο 50.000 ευρώ για την υπαγωγή στη ρύθμιση, την ώρα που η κυβέρνηση

κατέβαζε το όριο πολύ χαμηλότερα, στις 20.000 επιτρέποντας έτσι σε πολύ περισσότερες επιχειρήσεις να εκμεταλλευθούν τη ρύθμιση.
Η συνάντηση στο Χίλτον βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 16.30 το απόγευμα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου με τους επικεφαλής των θεσμών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η όλη διαδικασία ξεκινά με τη διαπραγμάτευση για τα δημοσιονομικά θέματα, με τον κ. Τσακαλώτο να καλείται να κλείσει συμφωνία τόσο για το κλείσιμο της τρέχουσας αξιολόγησης όσο και για τα μέτρα (και τα αντίμετρα) που πιθανώς να τεθούν σε ισχύ από το 2019.

Λίγο πριν από τις 18.30 το απόγευμα έγινε διάλειμμα στη διαβούλευση, προκειμένου κάθε πλευρά να προχωρήσει σε συνεννοήσεις με τους προϊσταμένους. Το διάλειμμα κράτησε περίπου μισή ώρα και πλέον έχουν επανέλθει όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα