Κριτική του υπουργείου Εργασίας στην ομιλία Μητσοτάκη

«Ο πρόεδρος της ΝΔ λειτουργεί ως πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών», σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του με την οποία ασκεί κριτική στην χθεσινή ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και τις εξαγγελίες του για τα εργασιακά-ασφαλιστικά ζητήματα της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

επιβεβαίωσε πλήρως το αντικοινωνικό σχέδιο της ΝΔ για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και δημιούργησε μία ανύπαρκτη εξίσωση που μόνο οι άριστοι της οδού Πειραιώς θα μπορούσαν να επινοήσουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, λειτουργώντας ως πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, υποσχέθηκε για πολλοστή φορά την εκχώρηση σε αυτές της επικουρικής ασφάλισης, αποκρύπτοντας τις ολέθριες συνέπειες του σχεδίου του για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Η πρόταση Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης επιβαρύνει με 55 δισ. ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και απειλεί ευθέως τις εισφορές και τις συντάξεις, τόσο των νυν συνταξιούχων όσο και των σημερινών και των νέων ασφαλισμένων.

Επιπλέον, η πρότασή του για αλλαγή στην κύρια ασφάλιση δημιουργεί τρύπα τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ ετησίως στον ΕΦΚΑ και τιμωρεί όσους, χωρίς δική τους ευθύνη, έμειναν μεγάλο διάστημα άνεργοι ή είχαν χαμηλούς μισθούς.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν καταδίκασε καν τη δήλωση του ίδιου τού βουλευτή του, ότι το ασφαλιστικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ είναι αυτό του δικτάτορα Πινοσέτ.

Όσο για την εξίσωση "Νέα Δημοκρατία ίσον νέες δουλειές", θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι στα... εφαρμοσμένα μαθηματικά η αληθινή εξίσωση είναι Νέα Δημοκρατία ίσον ρεκόρ ανεργίας με ποσοστό 27,9%.

Τέλος, συνιστούν πρόκληση οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη στον κατώτατο και στον υποκατώτατο μισθό, που η ΝΔ μείωσε και θέσπισε με νόμο. Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί και ο υποκατώτατος θα καταργηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, όπως επανήλθαν οι βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις οποίες η ΝΔ όχι μόνο ανέστειλε αλλά συνεχίζει να τις θεωρεί καταστροφικές.

Ευτυχώς για τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τα αντικοινωνικά του σχέδια. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει αποφασιστικά την προσπάθειά της για τη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος, των δικαιωμάτων και της καθημερινότητας των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα