Κρίση εμπιστοσύνης «χτυπά» το Χρηματιστήριο Αθηνών

του Δημήτρη Παφίλα

Σε φαινόμενο ντόμινο με κρίση εμπιστοσύνης εξελίσσεται για το χρηματιστήριο η υπόθεση της διαμάχης της Folli- Follie με τo αμερικανικό fund καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε ένα νέο «κτύπημα» στην μετοχή της Ιντραλοτ και της Ιντρακόμ.

Το χρηματιστήριο χάνει 2,70% ενώ οι δυο μετοχές της Ιντραλοτ

και Ιντρακόμ κλείδωσαν στο -30% με τις τιμές στο 0,686 και στα 0,532 ευρώ.
Την επίθεση στην Ιντραλοτ – και κατ' επέκταση στην Ιντρακόμ συνδέουν λόγω υψηλού δανεισμού, ωστόσο η Ιντραλοτ έχει αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της μέχρι το 2021 και δεν έχει υποχρεώσεις.

Η υπόθεση του αμερικανικού fund έχει δημιουργήσει ένα πλήθος φημών που προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε διάφορες εταιρείες, και κυρίως, σε αυτές, που διαθέτουν υψηλό δανεισμό ή περιουσιακά στοιχεία που αμφισβητούνται.

Όμως, απο την πλευρά της Ιντρακομ όπως και της Ιντραλοτ τονίζεται ότι ο δανεισμός εξυπηρετείται ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο δανεισμός στην δεύτερη έχει κανονιστεί μέχρι το 2021. Επίσης στα συμβόλαια της Ιντραλοτ αντισυμβαλλόμενοι είναι κρατικές λοταρίες.

Με την όλη φασαρία που έχει δημιουργηθεί ήλθε η ώρα οι βασικοί μέτοχοι των εταιρειών να αντιδράσουν και μαζί με τα fund να βγάλουν bid προκειμένου να επανέλθουν οι τιμές.
Ήδη όπως πληροφορείται το newmoney.gr κάτι τέτοιο θα συμβεί και στην μετοχή της Ιντραλοτ.

Να ενεργοποίησει πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, που είχε αποφασιστεί από τη γενική συνέλευση τον περασμένο Ιούνιο, αποφάσισε και το διοικητικό συμβούλιο της Folli-Follie, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Στο ταμπλό

Ο Γενικός Δείκτης χάνει 2,77% φθάνοντας στις 788 μονάδες. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας χάνει 4,67% στα 0,287 ευρώ. Με πτώση 0,53% η Eurobank στα 0,945 ευρώ.
Η μετοχή της Alpha Bank χάνει 2,78% στα 1,991 ευρώ. Με πτώση 11,30% η μετοχή η Folli – Follie στα 6,67 ευρώ.
Με βουτιά 9,30% η μετοχή της ΔΕΗ στα 2,08 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα