Ο CEO της JPMorgan, προειδοποιεί: Έρχεται το τέλος του φθηνού χρήματος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, δήλωσε ότι είναι πιθανή η ανάπτυξη και ο πληθωρισμός των Η.Π.Α. να αποδειχθούν αρκετά γρήγορα, ώστε να ωθήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό, τι πολλοί προβλέπουν και θα ήταν καλό να προετοιμαστούν όλοι, να δουν τις αποδόσεις αναφοράς να ανεβαίνουν στο 4%.

«Μπορεί

να αναγκάσει το δεκαετές ομόλογο σε αύξηση» εάν η Fed ενισχύσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια περισσότερο από το αναμενόμενο, δήλωσε ο Dimon σε συνέντευξή του στο Stephen Engle της τηλεόρασης του Bloomberg στο Πεκίνο. "Μπορείτε εύκολα να εξοικειωθείτε με 4% ομόλογα και πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι γι 'αυτό."

Όσο τα ποσοστά ανέβαιναν επειδή η οικονομία των Η.Π.Α. ήταν σε καλή κατάσταση, η κίνηση θα ισοδυναμούσε με «εξομάλυνση», δήλωσε ο Dimon. Ανέφερε επίσης ότι ο αυξημένος δημοσιονομικός δανεισμός των ΗΠΑ, καθώς και οι περικοπές στις αγορές ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, "μπορεί να προκαλέσουν μεγαλύτερη μεταβλητότητα, υψηλότερα ποσοστά με έναν τρόπο που δεν καταλαβαίνουμε πλήρως", δεδομένου ότι η έξοδος από την ποσοτική χαλάρωση αποτελεί ακόμα αχαρτογράφητα νερά.

"Δεν είχαμε ποτέ QE, δεν είχαμε ποτέ αντιστροφή," είπε ο Dimon.

Ο επικεφαλής της JPMorgan ελπίζει ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας δεν θα αποτρέψουν τα σχέδια της τράπεζάς του να εγκατασταθεί στην Κίνα

Keywords
Τυχαία Θέματα