Κουντουρά: Μέχρι το 2020 οι τουρίστες στην Ελλάδα θα φτάσουν τα 35 εκατ.

Αισιόδοξη ότι μέχρι το 2020 οι τουρίστες θα φτάσουν τα 35 εκατομμύρια εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, εκτιμώντας ότι φέτος η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. τουρίστες και η αύξηση το 2018 θα είναι διψήφια.

«Ενωθήκαμε όλοι μαζί για να έχουμε σαν προτεραιότητα τον τουρισμό μας και ακολουθήσανε τη στρατηγική μας, την εθνική περιφερειακή πολιτική. Η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας μας στήριξε και πετύχαμε αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα»

είπε χαρακτηριστικά από το Παρίσι και την 39η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού όπου βρίσκεται και το ελληνικό περίπτερο. Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού, η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό, ώστε να διαχυθούν τα οφέλη σε όλες της περιφέρειες, έχει προωθηθεί σε βασικό στόχο της κυβέρνησης, ανέφερε.

Για τον θετικό απολογισμό της διετίας η υπουργός, μετέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το σχόλιο του ΓΓ του Παγκοσμίου Οργανισμό Τουρισμού Τάλε Μπριφάι: «Τα δύο τελευταία χρόνια η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει ένα μικρό θαύμα και να έχει ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης 7% διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσον όρο που είναι 3-4%, πράγμα που κάνει τη χώρα, παράδειγμα προς μίμηση».

«Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας» υπογράμμισε η υπουργός και πρόσθεσε: «Η είσοδος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο είναι πολύ σημαντική γιατί εκεί παίρνονται οι σημαντικές αποφάσεις για ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό, και εμείς υπήρξαμε ανύπαρκτοι μέχρι το 2015. Δραστηριοποιηθήκαμε όμως στη συνέχεια, όχι μόνο στον ΟΗΕ αλλά και στον ΟΟΣΑ και αρχίσαμε να συμμετέχουμε, να λέμε τις προτάσεις μας, να παρεμβαίνουμε σε όλες τις υψηλού επιπέδου συναντήσεις που διαχειρίζονται διάφορα θέματα του τουρισμού, όπως θέματα κρίσεως, ασφάλειας προώθησης, ή ανάπτυξης» εξήγησε.

Για την τετραετία, η διατήρηση των ισορροπιών ανάμεσα στις αφίξεις και τη διαθεσιμότητα παραμένει βασικό μέλημα της υπουργού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ενώ μέλημα αποτελεί και η ανάπτυξη του ποιοτικού θεματικού τουρισμού, όπως τα συνέδρια, ο γαμήλιος τουρισμός, ή ο καταδυτικός, που θεωρούνται «πλούσιοι» τουρισμοί.

Παρ' ότι ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, οι ευκαιρίες είναι παράλληλα μεγάλες, για τον κάθε εκθέτη όπως και για την Ελλάδα, ως προς την προβολή της χώρας και τη σύναψη συμφωνιών, με τα τουριστικά πρακτορεία, «tour operators» ή άλλους επαγγελματίες. Αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα και από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι παράγοντες του τουρισμού, στην ειδική εκδήλωση προώθησης και προβολής της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ στην έκθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα