Η συμμαχία Santander – Εurobank προσφέρει πλατφόρμα εξαγωγών

Πρόσβαση σε εξαγωγές σε 21 χώρες και τραπεζική στήριξη προσφέρει σε ελληνικές επιχειρήσεις η ηλεκτρονική πύλη εμπορίου, το Εxportgate που περιλαμβάνει η στρατηγική συμμαχία κορυφής της Ισπανικής Τράπεζας Santander με την Τράπεζα Eurobank.

Συγκεκριμένα, με απώτερο στόχο την πραγματική

στήριξη της εξωστρέφειας και της καινοτομίας της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η συμφωνία Santander Eurobank αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Aυτός είναι άλλωστε είναι και ο σκοπός του Exporgate, της πρώτης, στην Ελλάδα, ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προώθηση της επιχειρηματικής δικτύωσης ελληνικών και κυπριακών εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο, που δημιούργησε η Eurobank σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τους τρεις μεγαλύτερους εξαγωγικούς φορείς, ΠΣΕ, ΣΕΒΕ και ΣΕΚ.

Πώς λειτουργεί

Η στρατηγική συμφωνία της Eurobank με τον ισπανικό κολοσσό Santander, καθιστά το Exporgate την πρώτη στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές «πύλες» διεθνούς εμπορίου, σε παγκόσμιο επίπεδο. Δίνει στις ελληνικές και κυπριακές εταιρείες – μέλη του Exportgate τη δυνατότητα να ενταχθούν στο "Eurobank Trade Club" και μέσω αυτού να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα διεθνές επιχειρηματικό ηλεκτρονικό δίκτυο που στην παρούσα φάση έχει τη στήριξη 16 τραπεζών σε 21 χώρες. Δίνει δηλαδή την ευκαιρία, να γίνουν μέλη ενός πανίσχυρου διεθνούς επιχειρηματικού club. Σημαντικές διεθνείς τράπεζες όπως Nordea και η Rabobank συμμετέχουν ήδη στο δίκτυο αυτό που πρόκειται να επεκταθεί σε περισσότερες από 30 χώρες, φέτος, σε συνεργασία με επιπλέον τράπεζες διεθνούς εμβέλειας καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αγορών. Δυο απο τις ελληνικές εταιρείες που χρησιμοποιούν με επιτυχία την πλατφόρμα Exportgate είναι η Aromca και η Φάρμα Κουκάκη.

AROMCA: Beauty on the road

Μετά από 34 χρόνια παρουσίας και ανάπτυξης στην ελληνική αγορά, η ΑΡΟΜΚΑ επιμένει στη διεύρυνση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά, στοχεύει όμως παράλληλα και στη διεύρυνση του εξαγωγικού της τομέα με την ανάπτυξη του own brand μακιγιάζ Erre Due τόσο σε ώριμες όσο και σε αναπτυσσόμενες αγορές.

Στο «νεσεσέρ» της η ΑΡΟΜΚΑ διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εμπορικών σημάτων, αρώματα επιλεκτικής διανομής διεθνών οίκων, ολοκληρωμένες σειρές μακιγιάζ, επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης προσώπου & σώματος, προϊόντα φροντίδας μαλλιών και επαγγελματικά προϊόντα περιποίησης νυχιών.

Έχει συνάψει συνεργασίες με σημαντικούς επώνυμους και διεθνείς οίκους καλλυντικών σε όλο τον κόσμο ενώ, μεγάλο asset της θεωρεί την υποστήριξη των πωλήσεων των προϊόντων της σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών από εξειδικευμένους συμβούλους ομορφιάς, που διατηρούν ανοικτά ραντάρ στις νέες τάσεις της μόδας και τις σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων διεθνώς.

Στρατηγικός σύμμαχος για ένα ασφαλές και επιτυχημένο ταξίδι στη διεθνή αγορά είναι για την ΑΡΟΜΚΑ το Exportgate της Eurobank, η πύλη διεθνούς εμπορίου και επιχειρηματικής δικτύωσης που παρέχει ακριβείς και ασφαλείς πληροφορίες, στηρίζει και κατευθύνει τα μέλη της που θέλουν να αναζητήσουν νέους συνεργάτες και να προχωρήσουν σε δυναμικές συνέργειες στον τομέα που δραστηριοποιούνται.

«Το Exportgate είναι μια πλατφόρμα πληροφόρησης που παρέχει πολλά οφέλη για την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας μας. Καταρχήν, είναι ένα προϊόν της Eurobank, που δίνει εγκυρότητα στα στοιχεία και εγγυάται τη σοβαρότητα και φερεγγυότητα των μελών, ειδικά στην επίλεκτη ομάδα του "Eurobank Trade Club", στην οποία η ΑΡΟΜΚΑ έχει την τιμή να ανήκει. Η συνεχής διερεύνηση των δεδομένων, η ενημέρωση για τις νέες μελέτες της αγοράς, οι συγκεκριμένες προδιαγραφές εισαγωγών κάθε χώρας και ειδικότερα η δικτύωση μεταξύ των μελών είναι σημεία που βοηθούν κάθε export manager στην αποτελεσματικότητα του έργου του αλλά και στη οικονομία του χρόνου του», δηλώνει χαρακτηριστικά η κα Ελίνα Βιδάκη, Development & Expansion Director της εταιρίας.

ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ: Αγνά, παραδοσιακά, ποιοτικά

Με μακρά παράδοση στην κτηνοτροφία η οικογένεια Κουκάκη, πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη που εγκαταστάθηκαν στους κάτω Αποστόλους του Κιλκίς το 1922 και ασχολήθηκαν με την κτηνοτροφία, αποτελεί σήμερα μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και επεκτείνεται δυναμικά στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό.

Ο παππούς του σημερινού προέδρου, ο Θανάσης, γνώριζε πολύ καλά όλο το φάσμα της γεωργοκτηνοτροφικής εκμετάλλευσης, ο κύριος Κώστας πατέρας του σημερινού προέδρου ξεκίνησε να πουλάει γάλα στις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες της εποχής μέχρι να αναλάβει τα ηνία ο μεγαλύτερος γιός του, Θανάσης Κουκάκης, και να προχωρήσει σε επενδύσεις που έφεραν τη Φάρμα Κουκάκη στη σημερινή της μορφή.

Στο απόλυτα φυσικό περιβάλλον του κάμπου των Κάτω Αποστόλων του Κιλκίς καλλιεργούνται ζωοτροφές, εκτρέφονται αγελάδες και παράγονται υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης, έχοντας ως στόχο τη διάθεση τους στην ελληνική αγορά αλλά και στις χώρες του εξωτερικού. Αγνά παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα όπως φρέσκο αγελαδινό γάλα, γάλα κακάο, γιαούρτι, κεφίρ, ρυζόγαλο, κρέμες, τυροκομικά, βούτυρο και φυσικοί χυμοί διατίθενται σε περισσότερα από 5.000 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και σε αρκετές αγορές του εξωτερικού. Η επιχείρηση διαθέτει ισχυρό δίκτυο διανομής στη Βόρεια Ελλάδα που μεταφράζεται σε ηγετικά μερίδια αγοράς για αρκετά από τα προϊόντα της.

Γάλα, κακάο, ρυζόγαλο, κεφίρ είναι πρώτα σε πωλήσεις στην αγορά της Θεσσαλονίκης ενώ σημαντικά είναι τα περιθώρια ανάπτυξης που βλέπει η εταιρία και στη Ν. Ελλάδα. Εκτός συνόρων η πρώτη στρατηγική προσπάθεια ανάπτυξης ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2011 με αντιπρόσωπο και διανομέα γαλακτοκομικών ελληνικών προϊόντων στην Ιταλία και αυτή τη στιγμή η Φάρμα Κουκάκη εξάγει τα προϊόντα της σε εννέα χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και ο Καναδάς, όπου συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης επιχειρηματικής αποστολής "Go International" της Eurobank, το "Go In Crete" τον περασμένο Μάιο. Το γνήσιο ελληνικό γιαούρτι αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στις διεθνείς αγορές και η ανάπτυξη των εξαγωγών αποτελεί στρατηγικό στόχο για την οικογενειακή επιχείρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα