Κομισιόν: Ενημερωτικού χαρακτήρα το EuroWorking Group

του Ιωάννη Αντύπα

Ενημερωτικού χαρακτήρα θα είναι το αυριανό Euroworking Group μέσω τηλεδιάσκεψης για την πορεία της πρώτης αξιολόγησης.

Το Euroworking Group είναι το προπαρασκευαστικό όργανο του Eurogroup, όπου τα τεχνικά κλιμάκια των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν για τα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα της Ευρωζώνης έτσι ώστε να αποφασιστεί η ατζέντα συζήτησης των υπουργών οικονομικών στο Eurogroup.

Η αυριανή τηλεδιάσκεψη θα εστιάσει στην καταγραφή της προόδου μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την συζήτηση των μελλοντικών κινήσεων καθώς το Σάββατο 2 Απριλίου αναμένεται να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών για να συνεχιστούν οι διεργασίες σε ανώτερο επίπεδο.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του New Money στις Βρυξέλλες σχετικά με το κατά πόσο υπάρχει ομοφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαϊκών θεσμών στις διαπραγματεύσεις τους με τις ελληνικές Αρχές, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Αλεξάντερ Βίντερστάιν απέφυγε να δώσει μια σαφή απάντηση δηλώνοντας πως «οι διεργασίες συνεχίζεται και η Επιτροπή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας τον Αύγουστο. Θέλουμε την πλήρη εφαρμογή της με μια δίκαιη αξιολόγηση και για αυτό το λόγο θα επιστρέψουν οι επικεφαλής στις 2 Απριλίου».

Καθοριστικής σημασίας αναμένεται να είναι το Eurogroup στις 22 Απριλίου για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με κύρια αγκάθια να παραμένουν τα ζητήματα των κόκκινων δανείων, της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και η δομή του ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα