Τι ζητούν από τον Γιούνκερ η Γκουέν Στεφάνι και ο Μπρούνο Μαρς;

H Gwen Stefani και ο Bruno Mars, μαζί με 1.000 μουσικούς, συνθέτες και τραγουδιστές, προσυπέγραψαν επιστολή προς τις ρυθμιστικές αρχές των Ευρωπαίων για την αλλαγή των κανόνων προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων του YouTube. Βάσει των δηλώσεων των καλλιτεχνών, το YouTube αποφέρει

τεράστια κέρδη από τη μουσική τους χωρίς να τους αποδίδει δικαιώματα και πληρωμές.

Σε επιστολή τους προς τον Jean-Claude Juncker, οι καλλιτέχνες τονίζουν την διαφορά που υπάρχει μεταξύ των προβολών των βίντεό τους και των χρηματικών απολαβών. Στο γράμμα τους αυτό υπογραμμίζουν: "Σας παρακινούμε να λάβετε τώρα μέτρα για τη δημιουργία μίας δίκαιης αγοράς για τους καλλιτέχνες και τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων".

Οι Taylor Swift και Paul McCartney είχαν επίσης υπογράψει παρόμοια επιστολή προς το αμερικανικό Κογκρέσο τον προηγούμενο μήνα, για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι δισκογραφικές έχουν στρατολογήσει καλλιτέχνες για την διαμάχη κατά της Google και του YouTube. Oι τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές του κόσμου βρίσκονται, επίσης, σε διαπραγματεύσεις με το YouTube για νέες συμφωνίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα