Πουέρτο Ρίκο: Κήρυξε επίσημα χρεοκοπία

Το Puerto Rico ανακοίνωσε μορατόριουμ για τις αποπληρωμές του χρέους του, εν ολίγοις κηρύσσοντας χρεοκοπία, μετά από την υπογραφή νόμου από τον Barack Obama. Ο νόμος αυτός προστατεύει το νησί από τις μηνύσεις ομολογιούχων, και προσπαθεί να προλάβει μία ολική οικονομική κατάρρευση.

Πρόκειται

για την πρώτη φορά που μέλος της επικράτειας των ΗΠΑ δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του. Ο κυβερνήτης του νησιού, Alejandro Garcia Padilla ανακοίνωσε την απόφασή του μετά από την προαναφερθείσα δημοσιοποίηση της υπογραφής του Βarack Obama. Το νησί και οι αρχές του χρωστούν 2 δισ. δολάρια μέσω διάφορων securities.

H κήρυξη χρεοκοπίας υπόσχεται να επιφέρει το τελικό στάδιο σε μία κρίση χρέους η οποία θα επιλυθεί με την παρέμβαση και τις οδηγίες των ΗΠΑ. Το βήμα αυτό επιτρέπει, επίσης, στον Padilla να χρησιμοποιήσει τα χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιούσε για την αποπληρωμή χρεών, στην παιδεία, την αστυνόμευση και την υγεία, οι οποίες θα υπέφεραν και θα οδηγούσαν τον ήδη φτωχό λαό του Puerto Rico σε μεγαλύτερη ένδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα