Κλίνατε ΕΠΙ-ΔΕΞΙΑ

Μα τι λέτε καλέ; Δηλαδή απ' όλο αυτόν τον ανασχηματισμό εσύ κατάλαβες ότι υπέστη πανωλεθρία ο Νίκος Φίλης; Ότι δηλαδή κατήγαγε θρίαμβο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος; Ότι δηλαδή «καπέλωσε» ο Πάνος Καμμένος τον Αλέξη Τσίπρα;

Θα σου πω εγώ. Ποια η σημειολογία του πρόσφατου ανασχηματισμού. Πρώτο ο ανασχηματισμός έγινε προκειμένου να συντομευθούν οι διαδικασίες περαίωσης της τελευταίας και πιο κρίσιμης αξιολόγησης!

Δεύτερο γι αυτό ο Τσίπρας

τοποθέτησε τους καΤάλληλους για την κατάλληλη δουλειά. Θέλετε να την πείτε «βρώμικη δουλειά»; Ας είναι!

Τρίτο, γι αυτό ανέθεσε την διεκπεραίωση η την «βρώμικη δουλειά»-όπως θέλετε πάρτε το- στο Right Staff. Στους κατάλληλους ανθρώπους. Όπως Ο Γιώργος Χουλιαράκης ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Όπως ο Αλέξης Χαρίτσης αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας. Οπως ο Στέργιος Πιτσιόρλας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Και όπως ο Δημήτρης Παπαδημητρίου ως υπουργός Οικονομίας!

Τέταρτο, οι δύο πρώτοι είναι νέοι, τα δύο ΧΧ (Χουλιαράκης, Χαρίτσης) φρέσκοι, τεχνοκράτες, εργασιομανείς, πτυχιούχοι πολλαπλών «ταχυτήτων», ρεαλιστές και αποτελεσματικοί. Σαν αυτούς ουδείς επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου. Πρόκειται για τα «καλά παιδιά», για σύγχρονες ηλεκτρονικές, ζωντανές «αριθμομηχανές» που γι αυτούς όποια πολιτική αδιαφορεί και περιφρονεί την οικονομία και τα στοιχεία, είναι απλώς σκέτη μπαλαφαρία!

Πέμπτο ο μεν Στέργιος Πιτσιόρλας μετά χαράς θα εκποιούσε μεγάλο μέρος των οργανισμών του Δημοσίου. Ρωτήστε για να μάθετε. Ο δε Δημήτρης Παπαδημητρίου με περγαμηνές εξ Αμερικής και με σημαντικό θώκο στο ίδρυμα Levy

Εκτο, το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους δανειστές είναι σαφές. Μπορεί εμείς του Ελληνιστάν να μπερδευόμαστε και να χαβελαδιάζουμε με τις τηλεοπτικές άδειες, με τους ρασοφόρους και τα εικονίσματα της Ορθοδοξίας, όμως τα αφεντικά του ευρωπαικού διευθυντήριου κατάλαβαν και αφομοίωσαν το μήνυμα του αίλουρου Αλέξη Τσίπρα!

Εβδομο, το μήνυμα λοιπόν είναι κρυστάλλινο. Θα τα υπογράψουμε όλα. Εντάξει όχι εντελώς όλα. Ομως τα περισσότερα θα τα υπογράψουμε. Επομένως η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει αρχές Δεκεμβρίου. Με διαστημικές ταχύτητες. Και επομένως μετά πρέπει κι εσείς να δώσετε το κάτι τις με την απομείωση/επιμήκυνση του χρέους!

Ογδοο, εκεί ακριβώς θα κριθεί ποια η επικρατούσα τοποθέτηση του ευρωπαικού διεθυντήριου απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα. Αν τον θέλουν –για όποιους λόγους αυτοί κρίνουν-τότε η συζήτηση για το χρέος θα μπει προς συζήτηση στο τραπέζι. Αν προτιμούν Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε θα εγκαταλείψουν τον Αλέξη στα κρύα του λουτρού. Απλό!

Ενατο, στην περίπτωση που αρχίσει η συζήτηση για το χρέος, ο Τσίπρας θα ελπίζει σε κάποιο Succes story. Διαφορετικά θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο με το επιχείρημα «το ντόπιο και ξένο κατεστημένο καταστρέφει την Ελλάδα»!

Δέκατο μ αυτό τον ανασχηματισμό και με την «έξοδο» Δρίτσα, Φίλη αλλά και την μετάθεση του Πάνου Σκουρλέτη, ο πρωθυπουργός ολοκληρώνει την στροφή προς τα δεξιά και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Για να καταλάβετε την διαφορά αρκεί να βάλετε κάτω τους υπουργούς της πρώτης κυβέρνησης με τους σημερινούς.

Ο τύπος είναι τόσο ευέλικτος, τόσο αίλουρος, τόσο προσαρμοστικός και τόσο ευλύγιστος που αν καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία, τότε θα τρίβετε τα μάτια σας με την τελική μεταμόρφωση του Τσίπρα. Μπροστά του κάθε δεξιός πολιτικός θα μοιάζει με αντίκα! Το μήνυμα σαφές προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές: με μια επιδέξια Αριστερά κλίνατε επί Δεξιά!

Keywords
Τυχαία Θέματα