Κι όμως, τα ιταλικά ομόλογα ελκύουν μερικά hedge funds...

Τα κρατικά ομόλογα της Ιταλίας, αυτά δηλαδή με τη χειρότερη συμπεριφορά στην ευρωζώνη φέτος, βρήκαν έναν σύμμαχο καθώς οι επενδυτές έρχονται αντιμέτωποι με την πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση της χώρας.

Ένα hedge fund που επιβλέπει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) στοιχηματίζει ότι οι ιταλικές κινητές αξίες θα ταιριάζουν καλύτερα από τις αντίστοιχες γερμανικές, καθώς οι ανησυχίες για την ύπαρξη του κοινού νομίσματος παραμένουν υπερβολικές.

"Η ιταλική κυβέρνηση

θεωρήθηκε επιθετική σε ορισμένα θέματα αλλά είναι σαφές ότι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο θέμα της μετανάστευσης και έχει αποδειχθεί πιο ρεαλιστική από ότι ανέμεναν οι επενδυτές", δήλωσε ο Filippo Lanza, με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος διαχειρίζεται δύο funds ομολόγων για λογαριασμό του Hedge Invest Sgr της Ιταλίας. "Η αγορά στοιχηματίζει σε μια έκρηξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία θεωρούμε εξαιρετικά απίθανη".

Ο Lanza εισήγαγε για πρώτη φορά στις 29 Μαΐου μια μακρά παραμονή στα περιφερειακά ομόλογα του ευρώ -δείχνοντας προοπτικές ανόδου- για το fund HI Numen Credit που διαχειρίζεται, την ημέρα που οι αποδόσεις των 10ετών της Ιταλίας ανέβηκαν σε υψηλό τετραετίας. Ξαναμπήκε με την ίδια στρατηγική στα ιταλικά και τα ελληνικά ομόλογα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στοιχηματίζοντας ότι η πριμοδότηση απόδοσης για την κατοχή των τίτλων τους έναντι των γερμανικών δεσμών θα περιοριστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα