Κέρδη στην Ασία παρά τον αυξημένο γεωπολιτικό κίνδυνο

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, παρά τις ανησυχίες για αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο στην Ασία μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα. Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή στις ΗΠΑ και την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την Fed εντός του μήνα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μεγάλο αριθμό πυραύλων

προς προς την βορειοδυτική θαλάσσια περιοχή της Ιαπωνίας προκαλώντας αντιδράσεις σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε να σημειώνει πως «η Ιαπωνία θα εντείνει την φωνή της κατά της Βόρειας Κορέας». Παράλληλα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι τρεις πύραυλοι έπεσαν εντός της ΑΟΖ της και ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί προβοκατόρικες ενέργειες.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας υπογράμμισε την ανάγκη η Σεούλ να προχωρήσει στην πλήρη ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ δήλωσαν πως οι εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας δεν συμπεριέλαβαν διηπειρωτικό πύραυλο.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,46%, ενώ αντίθετα ο ASX 200 στην Αυστραλία σημείωσε κέρδη 0,3%. Σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,21% και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα κινείται με συγκρατημένα κέρδη 0,13%.

Κέρδη και στην Ασία με τον Shanghai Composite στην Κίνα να ενισχύεται κατά 0,50%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 0,28%.

Keywords
Τυχαία Θέματα