Moody’s: Credit negative για τις ελληνικές τράπεζες η μείωση των καταθέσεων

10:11 6/3/2017 - Πηγή: BankWars

Πιστωτικά αρνητική (credit negative) χαρακτηρίζει η Moody’s τη μείωση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, ενώ τονίζει ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι επωφελής για τον κλάδο.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου καταγράφηκε σημαντική μείωση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, με τους καταθέτες να δείχνουν ότι χάνουν την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα,

λόγω των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση.

Μάλιστα, αυτό συνέβη λίγο πριν την άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, προκειμένου να αρχίσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση. Η εμπιστοσύνη των καταθετών είναι ευάλωτη στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, όπως έδειξε και η σημαντική πτώση στο πρώτο εξάμηνο του 2015, λόγω του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Moody’s, η επανέναρξη των κατ’ ιδίαν συνομιλιών δημιουργεί ελπίδες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία εκκρεμεί από τον Δεκέμβριο του 2016. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα είναι επωφελής για τις τράπεζες”, αναφέρει η Moody’s.

Keywords
Τυχαία Θέματα