Κέρδη στην Ασία με ώθηση από Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ

Nikkei και Hang Seng έδωσαν ώθηση στις ασιατικές αγορές, ενώ η απόφαση της Τράπεζας της Κίνας το Σαββατοκύριακο να δώσει περισσότερη ρευστότητα, βελτίωσε το κλίμα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη που κινείται πλέον με σταθερό βηματισμό.

Στις αγορές της Ασίας η εβδομάδα μέχρι στιγμής κυλά με μειωμένους όγκους, λόγω του ότι οι χρηματαγορές σε Κίνα και Νότια Κορέα παραμένουν κλειστές λόγω αργίας. Η αγορά του Χονγκ Κονγκ

θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη, ενώ σήμερα είναι κλειστή και η αγορά της Ταϊβάν.

Στα ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei με άνοδο 0,06% ενισχύθηκε σε υψηλά δύο ετών αι ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχυόμενος κατά 0,6% φλερτάρει με υψηλά 2,5 ετών.

Αντιθέτως, στην Αυστραλία, ο ASX με πτώση 0,86%, λόγω πιέσεων στον υποδείκτη ενέργειας που σημείωσε απώλειες 1,09%, αλλά και στον υποδείκτη χρηματοοικονομικών που απόλεσε 0,71%.

Οι τραπεζικές μετοχές της Αυστραλίας σημείωσαν πτώση, με την ANZ να χάνει 2,11%, τη Westpac 0,87% και τη National Australia Bank 1,21%. Η Commonwealth Bank αντιθέτως, ενισχύθηκε κατά 0,32%.

Στο μεταξύ, η Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για τη νομισματική της πολιτική. Πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι θα διατηρήσει το επιτόκιο στο 6%. Έρευνα του Reuters αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να υποβαθμίσει τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη μετά την επιβολή νέου φόρου επί των αγαθών και των υπηρεσιών.

Στην αγορά ενέργειας, πτώση 0,63% σημείωσε το αμερικανικό αργό στα 50,1 δολ/βαρέλι ενώ το μπρεντ σημείωσε πτώση 0,48% στα 55,73 δολ/βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα