Κέρδη στην Ασία με οδηγούς Τόκιο και Χονγκ Κονγκ

Σε θετικό έδαφος οι περισσότερες αγορές της Ασίας μετά το ανοδικό σερί των αμερικανικών δεικτών. Σε ό,τι αφορά τις τιμές του πετρελαίου κινούνται σταθεροποιητικά μετά το υψηλό 3,5 ετών λόγω γεωπολιτικών ανησυχιών.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei με άνοδο 1,16% στις 22.758,48 μονάδες ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,82%. Κέρδη κατέγραψαν οι κλάδοι τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών, εν και ο δείκτης Topix για τις εταιρείες εξόρυξης σημείωσε πτώση 3,18%.

Στη Νότια Κορέα,

ο the Kospi με άνοδο 0,51%, κυρίως χάρη στις μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και αυτοκινήτου. Ανοδο 0,39% σημείωσε η Samsung Electronics.

Στο Σίδνεϊ ο S&P/ASX 200 αντιθέτως σημείωσε οριακές απώλειες 0,04%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με άνοδο 0,94% ενώ νωρίτερα ενισχυόταν άνω του 1,3%, με ώθηση από τον κάδο τεχνολογίας. Η Tencent ενισχύθηκε κατά 1,53% ενώ η AAC Technologies ενισχύθηκε κατά 3,51%.

Στην ηπειρωτική Κίνα όμως ο Shanghai composite σημείωσε πτώση 0,33%.

Οι αγορές στη Μαλαισία παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω των εθνικών εκλογών τις οποίες κέρδισε ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης υπό τον Mahathir Mohamad, ο οποίος είχε χρηματίσει πρωθυπουργός της χώρας από το 1981 έως το 2003. Η ορκωμοσία του πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη.

Ο δείκτης iShares MSCI Malaysia ETF,που αρχικά έπεφτε κατά 6% μετά το αποτέλεσμα – έκπληξη, τελικά σημείωσε άνοδο 1,76%.

Ο ευρύτερος MSCI' σημείωσε άνοδο 0,93%.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street κατέγραψε σημαντικά κέρδη, μετά τα στοιχεία που έδειξαν χαμηλότερο του αναμενόμενου πληθωρισμό .

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο, έναντι πρόβλεψης του Reuteres για άνοδο 0,3%. Αυτό μείωσε τις ανησυχίες για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τη Fed με ρυθμό ταχύτερο από αυτόν που αναμένουν οι αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σταθερές με μικρή υποχώρηση κατά 0,08% για τα futures του αμερικανικού αργού στα 71,30 δολ/βαρέλι και κατά 0,17% στα 77,34 δολ/βαρέλι για το μπρεντ.

Πάντως, η Bank of America Merrill Lynch ανέφερε πως η τιμή του μπρεντ μπορεί να φτάσει και τα 100 δολάρια/ βαρέλι λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων.
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε πως η συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη τις 12 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα