Κέρδη στην Ασία εν αναμονή των κεντρικών τραπεζών

Ανοδικά ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα οι ασιατικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν σε ό,τι αφορά τη νομισματική τους πολιτική οι κεντρικές τράπεζες που συνεδριάζουν εντός των ημερών.

Στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα η Fed αναμένεται η απόφαση για τα επιτόκια, ωστόσο οι αγορές δεν αναμένουν νέα

αύξηση επιτοκίων. Οι επενδυτές πάντως θα παρακολουθήσουν με προσοχή τη συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen, αναζητώντας ενδείξεις για τις προθέσεις της τράπεζας αναφορικά με μια ενδεχόμενη αύξηση τον Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα, οι γεωπολιτικές ανησυχίες αν και δεν έχουν εκλείψει εντελώς, συνεχίζουν να απομακρύνονται, παρά το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το πρωί της Παρασκευής έναν πύραυλο ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi με άνοδο 1,18%. Οδηγός της ανόδου οι μετοχές τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, η Samsung Electronics αποκόμισε κέρδη 2,1% και η SK Hynix 3,11%.

Οι μετοχές στις αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν μεικτές τάσεις, ενώ οι μετοχές του τομέα κατασκευών βρέθηκαν υπό πίεση τις τελευταίες ώρες των συναλλαγών στο ταμπλό.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,45% με τον υποδείκτη χρηματοοικονομικών ενισχυμένο κατά 0,89%. Οι υποδείκτες ενέργειας και κατανάλωσης σημείωσαν μέτρια κέρδη.

Οι αγορές στην Κίνα κινήθηκαν επίσης σε θετικό έδαφος. Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,05%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,32%.
Οι αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα