Πρεμιέρα για το Open Coffee 2017-18

του Κώστα Τσαούση

Την ερχόμενη Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου- το «άνοιγμα» της 11ης σεζόν ενός από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας και τεχνολογίας, του Open Coffee είναι εξαιρετικά δυνατό. Και αυτό λόγω συμμετοχών και ονομάτων.

Έτσι, στη σκηνή του φιλόξενου αμφιθεάτρου στο Μουσείο Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς, μπορεί να μην ανέβει ο συνιδρυτής & CEO της Innoetics (https://www.innoetics.com) Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, αλλά από όπου και αν βρίσκεται

θα μοιραστεί περισσότερα σε fireside chat με τον ιδρυτή του Open Coffee Γιώργο Τζιραλή. Όπως σημειώνει ο τελευταίος στην ανάρτηση που ανέβασε στο facebook: «Κατά τον διαγωνισμό Blizzard Challenge για συναπτά έτη, η Innoetics (https://www.innoetics.com/) έχει δημιουργήσει την καλύτερη τεχνολογία text-to-speech στον κόσμο. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Samsung πριν δύο μήνες, φέρνοντας τις λύσεις της σε κοινό εκατομμυρίων χρηστών. Ο συνιδρυτής & CEO της Αιμίλιος Χαλαμανδάρης θα μοιραστεί περισσότερα σε fireside chat με τον υπογράφοντα».

Επιπλέον, θα υπάρξουν άλλες δύο παρουσιάσεις.

– Η Agile Agriculture Technologies (http://agileagr.com/) τοποθετεί αισθητήρες σε τρακτέρ, αποτυπώνοντας με τη βοήθεια machine vision την πρόοδο της σοδειάς στον αγρό, επίσης ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση λιπάσματος. Οι ιδρυτές της, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και Γιώργος Βαρβαρέλης, θα παρουσιάσουν την εταιρεία, επίσης για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η τεχνολογία στον αγροτικό τομέα.

– Οι ανεξάρτητοι traders ανα την υφήλιο εναπόκεινται σε απλά εργαλεία όπως chat για την ανταλλαγή επίκαιρων πληροφοριών. Η Echofin (https://www.echofin.co/) δημιουργεί το "slack για traders", ένα ολοκληρωμένο εργαλείο επικοινωνίας που ήδη μετρά χιλιάδες χρήστες ανά την υφήλιο. Οι Γιώργος Λιπορδέζης και Χρήστος Λεωνίδου, συνιδρυτές, θα μοιραστούν περισσότερα για την εταιρεία και το industry.

Το ραντεβού είναι κανονισμένο για το απόγευμα της Παρασκευής, 22 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Η προσέλευση ξεκινά στις 6 το απόγευμα στο καφέ του Μουσείου, με τις παρουσιάσεις να ξεκινούν στο αμφιθέατρο στις 7. Αμέσως μετά, ένα εκτενές networking στο καφέ/μπαρ, το οποίο θα μείνει ανοικτό μέχρι αργά. Η είσοδος είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα