Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από Ευρώπη - Βουτιά Facebook

Του Γιάννη Τσιρογιάννη

Στα κέρδη επιστρέφει η αμερικανική αγορά μετά το χθεσινό πτωτικό διάλειμμα, καθώς η παράταση στο Brexit έδωσε μια ανάσα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που συμπαρέσυραν και τη Wall Street.

Την ίδια ώρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο εμπόριο, όπου τα μηνύματα είναι μικτά, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Μάικ Πομπέο στο Fox

Business, η πολυαναμενόμενη συνάντηση θα γίνει «στα μέσα Απριλίου ή αργότερα».

Στο μεταξύ η Facebook κατρακυλά κατά 2,8% (νωρίτερα έχανε σχεδόν 4%) εν μέσω δημόσιας κατακραυγής για τα live βίντεο της πολύνεκρης επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία που παρέμειναν για πολλές ώρες στη διαδικτυακή πλατφόρμα, ενώ ο Ζούκερμπεργκ καλείται και πάλι να καταθέσει ενώπιον Κογκρέσου για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν προσωπικά δεδομένα και παραπληροφόρηση πολιτικού περιεχομένου.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,35% στις 25.800 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,74% υψηλότερα στις 7.687 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,43% στις 2.820 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ κινήθηκε υψηλότερα τον Φεβρουάριο, αλλά η άνοδος ήταν αρκετά μικρότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως ανακοίνωσε η Fed την Παρασκευή, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα καταγράψει άνοδο 0,4%, μετά τη μεγάλη πτώση τον Ιούνιο.

Ο τομέας της μεταποίησης υποχώρησε 0,4%, σημειώνοντας τη δεύτερη διαδοχική μηνιαία πτώση. Τον Ιανουάριο η μεταποίηση είχε διολισθήσει 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,3% στα 57,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,5% υψηλότερα, στα 1.301 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,131 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει τρεις μονάδες βάσης, στο 2,59%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla υποχωρεί 3,7% στα 279 δολάρια, μετά την αποκάλυψη του τελευταίου μοντέλου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, του Model Y, αξίας $39.000-$60.000.

Keywords
Τυχαία Θέματα