Κέρδη 371 μονάδων για τον Dow στην καλύτερη μέρα από τον Μάρτιο

Ισχυρά κέρδη την Δευτέρα στην Wall μετά την ανακοίνωση του FBI ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ποινικής δίωξης ενάντια στη Χίλαρι Κλίντον, έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησε σε δεκάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο DOW ενισχύθηκε 2,08% ή σημείωσε άνοδο 371 μονάδες στις 18.259,60 μονάδες ενώ ο S&P 500 κέρδισε 2,22% στις 2.131,52 μονάδες. Ο NASDAQ κατέγραψε κέρδη 2,37% στις 5.166,17 μονάδες.

«Πρόκειται για

ένα ράλι πολιτικής ανακούφισης. Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη εξ ολοκλήρου στις αυριανές εκλογές», εκτιμά ο Bruce McCain, επικεφαλής επενδύσεων στην Key Private Bank.

«Οι επενδυτές φαίνεται να πιστεύουν ότι: «Νίκη της Χίλαρι είναι καλή για τις μετοχές, νίκη του Τραμπ είναι κακή για τις μετοχές. Κανείς, όμως, δεν φαίνεται να εξετάζει το όλο θέμα πιο σοβαρά. Εάν το σκεφθεί θα πρέπει να αρχίσει να εξετάζει τι είναι καλό για κάθε κλάδο χωριστά. Τι είναι καλό για τις μετοχές του κλάδου υγείας, τι είναι καλό για τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, τι είναι καλό για τις αμυντικές μετοχές», προσθέτει με τη σειρά του ο Peterc Boockvar, αναλυτής της The Lidsey Group.

Ράλι, όμως καταγράφει και το μεξικανικό πέσο, με κέρδη που ξεπερνούν το 2% έναντι του δολαρίου.

Υποχώρησαν την Δευτέρα τα futures του χρυσού, υποφέροντας από την μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από τις 4 Οκτωβρίου.

Οι τιμές δέχτηκαν ισχυρή πίεση από το ράλι του δολαρίου με φόντο την απόφαση της Εισαγγελίας να μην απαγγείλει κατηγορικές στην Χίλαρι Κλίντον μετά την έρευνα στα email της.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε 25,10 δολάρια ή 1,9% στα 1.279,40 δολάρια στην ουγγιά. Ήταν το κατώτερο επίπεδο για το πολύτιμο μέταλλο από τις 27 Οκτωβρίου.

Άνοδος για τα futures του πετρελαίου την Δευτέρα, βρίσκοντας στήριξη στον σεισμό που χτύπησε αργά το βράδυ της Κυριακής αγωγό πετρελαίου στην Οκλαχόμα, αυξάνοντας τις ανησυχίας για τις προμήθειες αργού.

Το αργό WTI ενισχύθηκε 19 σεντς ή 0,4% στα 44,26 δολάρια στο βαρέλι. Το Brent παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε 5 σεντς ή 0,1% στα 45,53 δολάρια στο βαρέλι.

Ράλι, όμως καταγράφει και το μεξικανικό πέσο, με κέρδη που ξεπερνούν το 2% έναντι του δολαρίου.

Στα 1,104 δολάρια το ευρώ και στα 104,5 γιεν το δολάριο.

Στο 0,81% η απόδοσης των 10ετών αμερικανικών ομολόγων, στο 1,82% η απόδοσης των 10ετών.

Πτώση 16,2% για τον δείκτη φόβου (VIX) κοντά στο 18,87.

Πέντε μετοχές κατέγραφαν άνοδο για κάθε μία που υποχωρούσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα