Μεξικάνοι σχεδιαστές: Αδύνατο να κατασκευαστεί το τείχος του Τραμπ

Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό για να "κρατήσει" μακριά τους μετανάστες.

Όμως πως θα είναι στην πραγματικότητα αυτό το τείχος;

Μεξικάνοι αρχιτέκτονες του σχεδιαστικού γραφείου Estudio 3,14 με έδρα την Γκουανταλαχάρα προσπάθησαν να σχεδιάσουν το μήκους 3.144 χλμ "Prison-Wall" που έχει υποσχεθεί ο Τραμπ.

Με τον Μεξικάνο

πρόεδρο να τονίζει πως η χώρα του δεν θα πληρώσει ποτέ για την κατασκευή αυτού του τείχους, η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει από 15 έως 25 δισ. δολάρια για να φτιάξει το "Prison-Wall", αναφέρει το CNBC ενώ θα χρειαστούν άλλα 2,1 δισ. το χρόνο για την μισθοδοσία των 21.000 σφραγιδοφυλάκων που θα επιχειρούν κατά μήκος του.

Τα σημεία των συνόρων ΗΠΑ - Μεξικού που δεν φυλάσσονται είναι αυτά που βρίσκονται στα ορεινά, με την κατασκευή του τείχους στις απότομες κορυφές να αυξάνει κατακόρυφα το κόστος ενώ στην καλύτερη των περιπτώσεων για την ολοκλήρωση του θα χρειαστούν 16 χρόνια.

Εκτός των άλλων ο Τραμπ έχει υποσχεθεί δομές για να φιλοξενήσουν τα 11 εκατ. Μεξικανών που θα επιστρέψουν στην χώρα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα