Κεντρική Τράπεζα Σουηδίας: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο -0,5%

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, υποδεικνύοντας ότι θα προχωρήσει σε αύξηση είτε στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του επόμενου.

Η Riskbank διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο -0,5%, γεγονός αναμενόμενο από τους αναλυτές, ενώ ανέφερε ότι αν η οικονομία αναπτυχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις, σύντομα θα υπάρξει περιθώριο για να μειωθεί σταδιακά η στήριξη από τη νομισματική πολιτική».

Σύμφωνα με την

Κεντρική Τράπεζα, τα επιτόκια είναι πιθανό να παραμείνουν αμετάβλητα και κατά τη συνεδρίαση του Οκτωβρίου, και να αυξηθούν κατά 0,25% είτε τον Δεκέμβριο του 2018 είτε τον Φεβρουάριο του 2019.

Κατά της απόφασης διατήρησης του επιτοκίου στα τρέχοντα επίπεδα τάχθηκε ο αναπληρωτής διοικητής της τράπεζας, Henry Olsson,υποστηρίζοντας την αύξησή τους κατά 0,25%, ενώ υπέρ της αύξησης στην επόμενη συνεδρίαση του Οκτωβρίου τάχθηκε ο υποδιοικητής Martin Floden.

Η οικονομία της Σουηδίας αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2% κατά το τρέχον έτος, έναντι των αρχικών προβλέψεων στο 1,9%, ενώ οι προοπτικές για το 2020 διατηρήθηκαν αμετάβλητες στο 2,1%. Παράλληλα, η Riksbank αναμένει ότι το 2019 ο ρυθμός πληθωρισμού θα παραμείνει αμετάβλητος στο 2,1% ενώ το 2020 αναμένεται μείωση στο 1,9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα