Κεντρικές τράπεζες χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά τεχνολογία blockchain για ανταλλαγή νομισμάτων

Η Τράπεζα του Καναδά και η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης έχουν στείλει ο ένας στον άλλον ψηφιακά νομίσματα χρησιμοποιώντας τεχνολογία blockchain, σηματοδοτώντας την πρώτη τέτοια επιτυχημένη δοκιμή μεταξύ δύο κεντρικών τραπεζών.

Οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται για τη χρήση της τεχνογνωσίας και των ψηφιακών νομισμάτων για να καταστήσουν τη διαδικασία διασυνοριακών πληρωμών φθηνότερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη. Το πειραματικό δίκτυο

εγχώριων πληρωμών της Τράπεζα του Καναδά, Project Jasper, συνδέθηκε με το δίκτυο Project Ubin της Σιγκαπούρης ως μέρος της δοκιμής, σε συνεργασία με την Accenture και την JPMorgan Chase & Co.

"Το Project Jasper και το Project Ubin έχουν βασιστεί σε προηγούμενες καινοτομίες στον τομέα των πληρωμών για να αποδείξουν ότι οι διασυνοριακές πληρωμές και διακανονισμός μπορούν να γίνουν απλούστερα και αποδοτικότερα", ανέφερε η Sopnendu Mohanty, επικεφαλής FinTech στη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης. "Μαζί, αυτά τα έργα έχουν αντιμετωπίσει πολλά τεχνικά ζητήματα και έφεραν την τεχνολογία σε υψηλότερο επίπεδο ωριμότητας".

Οι κεντρικές τράπεζες δημοσίευσαν από κοινού μια έκθεση που προτείνει διαφορετικές επιλογές σχεδιασμού για διασυνοριακά συστήματα διακανονισμού, επισημαίνοντας ενδεχόμενους περιορισμούς και προκλήσεις.

"Μόνο μέσω της συνεχιζόμενης συνεργασίας και της θεμελιώδους έρευνας θα καταστεί δυνατή η ωρίμανση αυτής της τεχνολογίας και για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να κατανοήσουν πλήρως τις δυνατότητές της", δήλωσε ο Scott Hendry, ανώτερος ειδικός διευθυντής χρηματοοικονομικής τεχνολογίας της Τράπεζας του Καναδά.

Keywords
Τυχαία Θέματα