Κατρούγκαλος: Δεν δεχόμαστε απαιτήσεις πέραν των συμφωνηθέντων του Ιουλίου

Η νέα «κόκκινη γραμμή», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στις Βρυξέλλες την Τρίτη (15/3), είναι τα συμφωνηθέντα με την τρόικα από το περασμένο καλοκαίρι. Όπως τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί άλλες απαιτήσεις από τους δανειστές, πέραν

των όσων έχουν συμφωνηθεί από το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ των δύο πλευρών. Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τη Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Ελληνικών Διαπραγματεύσεων που έχει συστήσει το Ευρωκοινοβούλιο, δηλώνοντας τη θέση του, ενώ έκανε λόγο για σκληρές διαπραγματεύσεις.

Λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο υπουργός σημείωσε ότι «έχουμε κατακτήσει, για λόγους, όχι μόνο διαφάνειας, αλλά και ευαισθητοποίησης της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Κατέστησε επίσης σαφές ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις της, αλλά στο πλαίσιο μιας μεταρρύθμισης που έχει εθνικό σχεδιασμό και επιδιώκει και ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη.

«Σε αυτό το πλαίσιο τους εξήγησα και νομίζω το αποδέχθηκαν όλοι, ότι απορρίπτουμε νέες απαιτήσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με τη συμφωνία του Ιουλίου, που ουσιαστικά θέτουν στο τραπέζι πράγματα για τα οποία ποτέ δεν έχουμε συμφωνήσει και που δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε. Θέλω να ελπίζω λοιπόν ότι οι διαπραγματεύσεις, αν και σκληρές πρόκειται να έχουν ένα αίσιο τέλος, και το βάρος του Ευρωκοινοβουλίου σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντικό», κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα