«Καθαρά» από φόρους τα ακίνητα που παίρνει το Υπερταμείο

Απαλλαγμένα από φορολογικά βάρη και εκκρεμότητες θα περάσουν στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας τα ακίνητα των θυγατρικών της και ειδικά της ΕΤΑΔ.

Τα ακίνητα αυτά, σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο «σκούπα» που κατέθεσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών, μεταβιβάζονται απαλλαγμένα από ΕΝΦΙΑ, όπως ίσχυε και σήμερα για τις εταιρίες ακινήτων του δημοσίου.

Η φορολογική τους υποχρέωση εξαντλείται ουσιαστικά

στην απόδοση του μερίσματος στο δημόσιο. Οι άμεσες θυγατρικές θεωρούνται ότι έχουν περαιωμένες τις φορολογικές υποθέσεις εφόσον τα ετήσια πιστοποιητικά που εκδόθηκαν ή πρόκειται να εκδοθούν δεν υπάρχουν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Σε περίπτωση που υπάρχουν στα πιστοποιητικά αυτά ο έλεγχος περιορίζεται αποκλειστικά στις παραβάσεις αυτές.

Με άλλη διάταξη που αφορά στο Υπερταμείο, επεκτείνεται και στα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου του, η προστασία από διώξεις ή ο περιορισμός της ευθύνης που ισχυει και για τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου. Προϋπόθεση είναι να δώσει σχετική έγκριση η Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Ωστόσο παραμένουν άλλες υποχρεώσεις που ισχύουν γενικά στα μέλη διοικήσεων ανωνύμων εταιριών, όπως για επιμελή και χρηστή διοίκηση κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα